Şoseaua tragediilor. Ce au în comun cele trei accidente mortale de pe cel mai periculos drum judeţean

Şoseaua tragediilor. Ce au în comun cele trei accidente mortale de pe cel mai periculos drum judeţean

Şoseaua Hunedoara - Deva. FOTO: Daniel Guţă. ADEVĂRUL.

Patru oameni au murit în ultimele luni în accidente petrecute pe şoseaua Hunedoara – Deva, cel mai aglomerat drum judeţean al Hunedoarei.

Ştiri pe aceeaşi temă

Drumul Judeţean 687 Hunedoara – Deva (Sântuhalm) au fost în ultimele luni locul a trei accidente rutiere mortale. Cel mai recent dintre ele s-a petrecut luni, când un fost medic stomatolog din Simeria, în vârstă de 75 de ani, a încercat sa întoarcă maşina peste linia dublă continuă, în faţa unui microbuz, al cărui şofer nu mai putut evita impactul. În urma coliziunii, şoferul autoturismului a decedat. Accidentul mortal s-a petrecut în Cristur.

În acceaşi zonă dintre Cristur şi Peştişul Mare şi în împrejurări asemănătoare, alţi trei oameni şi-au pierdut viaţa în accidente rutiere înregistrate în ultimele trei luni.

În 23 august, un tânăr de 22 de ani a murit, în urma impactului frontal dintre maşina pe care o conducea şi un alt autotursim. Potrivit poliţiştilor, tânărul, din Simeria, ar fi intrat pe contrasens şi nu a mai putut fi evitat de şoferul celeilalte maşini. După ciocnirea celor două autoturisme, vehiculul condus de tânăr a fost proiectat în curtea unei gospodării din sat. Trupul său a fost scos dintre fiarele maşinii, de echipele Descarcerării.

În 17 iulie, un şofer, în vârstă de 51 de ani, din Oradea, a provocat cel mai grav accident rutier înregistrat în ultimele luni pe şoseaua Hunedoara - Deva. Bărbatul care circula dinspre Deva spre Hunedoara, a încercat, în zona podului de la Peştiş, să întoarcă pe linie dublă continuă şi a fost surprins de un autoturism care circula pe acelaşi sens. Şoferul care a provocat accidentul a murit la scurt timp în urma impactului. Câteva ore mai târziu, a decedat şi soţia acestuia, la spital.  Alţi patru răniţi au primit îngrijiri medicale.

De fiecare dată în cele trei cazuri, manevrele greşite ale şoferilor care au vrut să întoarcă maşinile ori au intrat pe contrasens, în locuri în care acest lucru era interzis au provocat tragedii.

Şoseaua Hunedoara – Deva este cel mai aglomerat drum judeţean al Hunedoarei. Starea tronsonului de 10 kilometri al drumului judeţean, de la ieşirea din Hunedoara (Peştişul Mare) şi până la Sântuhalm a stârnit nenumărate nemulţumiri localnicilor, care au solicitat autorităţilor judeţene, care administrează drumul, să ia măsuri pentru creşterea siguranţei în trafic.

Tronsonul de 10 kilometri al DJ 687 nu a mai fost inclus într-un proiect de reabilitare totală, derulat de Consiliul Judeţean Hunedoara, cu finanţare de la Uniunea Europeană, aşa cum era plănuit, ci doar un alt tronson al aceluiaşi drum judeţean, între Hunedoara şi Călan. Acesta din urmă va intra în şantier, cel mai probabil, la începutul anului viitor.


Vă recomandăm să citiţi şi:

Al doilea mort în cel mai grav accident rutier de pe şoseaua Hunedoara - Deva: o femeie a decedat la spital

VIDEO Accident cumplit pe şoseaua Deva - Hunedoara. Un tânăr a murit după impactul frontal dintre două maşini

Accident mortal pe şoseaua Hunedoara - Deva: un autobuz şi un autoturism s-au ciocnit după o întoarcere ilegală

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările