FOTO Şosea blocată în Retezat, după căderile de stânci. Alunecările au avut loc în apropiere de Lacul Gura Apelor

FOTO Şosea blocată în Retezat, după căderile de stânci. Alunecările au avut loc în apropiere de Lacul Gura Apelor

FOTO:Prefectura Hunedoara.

Traficul rutier pe Drumul Judeţean 685 Râu de Mori – Barajul Gura Apelor a fost blocat, duminică, după ce stâncile desprinse de pe versant s-au prăvălit pe şosea.

Ştiri pe aceeaşi temă

Drumul judeţean 685 din judeţul Hunedoara a fost blocat în apropierea Lacului Gura Apelor, din cauza prăbuşirii stâncilor, a informat Anemona Doda, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Hunedoara.

Versantul s-a prăvălit peste şoseaua din Retezat în cursul dimineţii de duminică. La faţa locului au intervenit echipaje ale pompierilor şi Jandarmeriei, pentru degajarea rocilor care de pe calea de acces.

„Situaţia a fost prezentată şi Consiliului Judeţean Hunedoara, administratorul sectorului de drum pentru a lua măsurile care se impun şi pentru a trimite utilaje în zonă. Constructorul responsabil de intervenţia pe DJ685 a fost anunţat şi a trimis la faţa locului un utilaj de mari dimensiuni pentru degajarea completă a carosabilului”, a informat Prefectura Hunedoara.

În ultimii ani, în zona dintre satul Râu de Mori şi barajul Gura Apelor au fost înregistrate numeroase alunecări de teren.


Vă recomandăm să citiţi şi:

Savanţii care au transformat Retezatul în primul parc naţional al României: „În aceşti munţi vom sorbi aerul de libertate lăsat moştenire de Craiul Decebal”

Cinci turişti au rămas blocaţi pe crestele Retezatului, din cauza viscolului, după ce au ignorat indicaţiile salvamontiştilor

Secretele retrocedării controversate a 10.000 de hectare din Retezat. Ce avere mai aveau baronii Kendeffy în anii '20

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: