Şefii Teatrului de Artă Deva au cheltuit aiurea banii primiţi de la CJ Hunedoara

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Raportul de audit intern asupra cheltuielilor efectuate de conducerea Teatrului de Artă Deva, în ultimii trei ani, aruncă o pată pe imaginea instituţiei subordonate Consiliului Judeţean Hunedoara. Şefii teatrului au fost acuzaţi că au cheltuit disscreţionar şi eronat fondurile alocate de CJ Hunedoara, fără ca instituţia de cultură să aibă performanţe.

Consiliul Judeţean Hunedoara a verificat modul în care actuala conducere a Teatrului de Artă din Deva a gestionat fondurile publice prin care este susţinută activitatea instituţiei. Adrian David, preşedintele CJ Hunedoara, a afirmat că în urma auditului intern realizat la Teatrul de Artă au fost constatate o serie de nereguli, care, în cazul în care nu sunt remediate, pot duce la înlăturarea directorului instituţiei.

Consiliul Judeţean Hunedoara a prezentat raportul de audit intern realizat la Teatrul de Artă din Deva. Au fost verificate plăţile şi cheltuielile efectuate de instituţia subordonată CJ Hunedoara, privind achiziţia de bunuri şi servicii, în perioada 1 ianuarie 2012 – 30 iunie 2015. Adrian David, preşedintele Consiliului Judeţean Hunedoara, s-a declarat nemulţumit de performanţele obţinute de actuala conducere a Teatrului de Artă şi a susţinut că în urma auditului s-au constatat o serie de nereguli.

Printre situaţiile prezentate de auditorii din cadrul Consiliului Judeţean Hunedoara se numără următoarele: la nivelul conducerii Teatrului de Artă Deva nu sunt proceduri pentru elaborarea documentaţiei de atribuire a unor contracte de achiziţii publice, iardosarele de achiziţii publice realizate de instituţie au fost, în multe cazuri, incomplete.

Teatrul nu deţine o bază de date cu informaţii despre furnizorii de bunuri şi servicii. Au fost verificate 37 de dosare de achiziţie publică, iar majoritatea au fost neconforme – 19 dintre ele nu aveau semnătura compartimentului juridic sau a persoanei care a prestat servicii juridice, altele nu au întocmită propunerea de angajare a unei cheltuieli în limita creditelor de angajament sau bugetare.

Majoritatea facturilor plătite de Teatrul de Artă, dintr-un număr de 44 verificate, nu erau vizate şi nu erau însoţite de de documente din care să rezulte că serviciile achiziţionate au fost realizate. Contractul cu firma care a prestat servicii de curăţenie la teatru, pentru care una dintre facturile emise în 2013 a avut valoarea de aproape 10.000 de lei, iar o altă factură, din 2014, a avut valoarea de aproape 20.000 de lei, a fost întocmit defectuos.

Adrian David susţine că a fost redus bugetul alocat Teatrului de Artă. De asemenea, potrivit preşedintelui CJ Hunedoara, se impun o serie de măsuri de creştere a performanţei teatrului, iar dacă aceste criterii nu vor putea fi îndeplinite de actuala conducere a instituţiei, aceasta va fi demisă.


Vă recomandăm şi:

FOTO Ciudăţeniile oraşului Ulpia Traiana Sarmizegetusa: turism printre căruţe, temple fabuloase şi câmpuri de maci

În urmă cu aproape două mii de ani, la începutul existenţei sale, oraşul antic Ulpia Traiana Sarmizegetusa de la poalele Retezatului era o aşezare cosmopolită, ocupată de temple, instituţii şi construcţii luxoase şi un amfiteatru care putea găzdui peste 5.000 de spectatori. Ruinele sale oferă acum o privelişte la fel de „colorată”.

VIDEO Castelul Corvinilor a devenit decor pentru o poveste despre Iancu de Hunedoara. Turiştii întârziaţi au fost opriţi la porţi de poliţiştii locali

Castelul Corvinilor a fost decorul natural pentru spectacolul „Credinţă şi sânge”, care spune povestea lui Iancu de Hunedoara. Peste 1.000 de oameni au venit să vadă teatrul în aer liber oferit publicului de artişti şi cascadori, care au participat la festivalul medieval. Numărul locurilor din grădina castelului a fost însă prea mic, astfel că nu toţi cei care au vrut să asiste la spectacol au fost lăsaţi.

Sala Reduta a Teatrului de Artă din Deva a fost transformată într-un loc cochet, dedicat iubitorilor de cultură

O veche sală a Teatrului de Artă din municipiul Deva, în care a funcţionat în urmă cu un secol retaurantul Redout (Reduta sau Reduta orăşenească) a fost modernizată şi va fi din nou folosită ca sală de evenimente culturale.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite