Şefi din penitenciar hăituiţi de interlopi. Le-au fost incendiate maşinile: „Când mă vede pe mine, îi terorizat mă, eşti nebun? Cu fata de mână fuge“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Daniel Ciurariu.
Daniel Ciurariu.

Daniel Ciurariu, un tânăr recidivist din Hunedoara, a fost condamnat pentru incendierea maşinilor a doi ofiţeri ai Penitenciarului Bârcea Mare. Ancheta care a condus la condamnarea acestuia a scos la iveală detalii neştiute despre răfuielile interlopilor care au vrut să se răzbune pe ofiţerii din conducerea închisorii şi arătau cum se lăudau aceştia cu faima căpătată.

Magistraţii Judecătoriei Hunedoara l-au condamnat pe Daniel Ciurariu (24 de ani) la cinci ani şi două luni de închisoare pentru incendierea maşinilor a doi ofiţeri ai Penitenciarului Bârcea Mare. Sentinţa nu este definitivă, iar apelul va fi judecat la Curtea de Apel Alba Iulia.

Daniel Ciurariu, zis şi Connect-R, a fost arestat încă din toamna anului 2016, iar în trecut a mai fost condamnat pentru infracţiuni de furt calificat şi tâlhărie. Ancheta din dosarul de distrugere a scos la iveală detalii despre răfuielile din Hunedoara şi despre cum se lăudau interlopii că s-au răzbunat pe angajaţii penitenciarului. Ciurariu a comis faptele, susţineau anchetatorii, pentru a-şi răzbuna un prieten, aflat în penitenciar la acea vreme, care a intrat în conflict cu ofiţerii după ce a fost prins având asupra lui pastile de steroizi.

ADN de pe chibrituri
Prima victimă a fost un ofiţer al penitenicarului. În noaptea de 21 decembrie 2014, Ciurariu şi cu un prieten au stropit autoturismul cu benzină, după ce în prealabil au spart geamul portierei şi parbrizul, cu un bolovan, după care Ciurariu a dat foc combustibilului împrăştiat pe autoturism. Cei doi au fugit de la locul comiterii faptei, dar câteva chibrituri uitate au dus la identificarea autorului. „Aceste obiecte au fost supuse ulterior unor expertize criminalistice al căror rezultat l-au plasat pe inculpatul Ciurariu Daniel la locul comiterii faptei”, arătau anchetatorii.

Prietenii i-au adus benzina
A doua victimă a fost un director din cadrul închisorii. În noaptea de 23 octombrie 2015, potrivit anchetatorilor, după ce doi necunoscuţi i-au cumpărat benzină de la staţia PECO MOL 2, în apropierea parcării unde se afla autoturismul ofiţerului, Ciurariu s-a deplasat aici unde a incendiat autoturismul Focus, după care a fugit de la locul faptei. Maşina a ars în întregime, iar incendiul a dus şi la avarierea altor două autovehicule. Camerele de supraveghere din benzinărie au surprins momentul când cei doi cumpărători, purtând glugi care să le acopere chipurile, au achiziţionat trei litri de benzină, cu scurt timp înainte de incendiu, fără să mai aştepte restul, deşi au plătit pentru cinci litri de benzină. „Apoi, la ora 23:13 inculpatul a mai fost localizat pe releul din apropierea locului unde s-a comis fapta, iar la circa 15 minute după momentul la care s-a săvârşit fapta, este înregistrată o logare a telefonului pe reţeaua Internet, inculpatul fiind localizat succesiv, la interval de un minut, pe diferite relee din Hunedoara, împrejurare ce dovedeşte că acesta se afla în mişcare  posibil într-un autoturism”, arătau anchetatorii.

Se lăuda cu faima din închisoare
Ciurariu nu a recunoscut faptele, a încercat să fugă din ţară, susţineau anchetatorii, iar după ce a fost arestat pentru o tâlhărie, a fost înregistrat vorbind despre incendiu atât în duba Poliţiei, cât şi în camera de vizite a Penitenciarului. Fusese vizitat chiar de către interlopul pentru care ar fi comis faptele.

 „Discuţiile dintre cei doi încep cu referire la încercările directorului adjunct al penitenciarului, de a afla date despre autorii incendierii autoturismului său, prin racolarea unor deţinuţi care să afle date de la Ciurariu Daniel. Apoi numitul T. D. D. îi atrage în mod explicit atenţia inculpatului să nu discute cu nimeni despre incendierea comisă, inculpatul promiţându-i că nu va face acest lucru. Inculpatul îi relatează prieteului său despre  faima de care se bucură printre ceilalţi deţinuţi urmare a comiterii faptelor împotriva unor ofiţeri din penitenciar, fără a nega niciun moment că el le-ar fi comis.

CD: Nu minte... (n.r.: comisar şef de penitenciar A. F.) când mă vede spume face la gură şiiii...

T.D.D. Lasă că m-am întâlnit eu pe stradă (n.r. neinteligibil) înceapă să fugă da îs nesimţit acuma şi o să notez şi o să-i spun <<bă vezi-ţi de treaba ta că-i mai bine aşa>>, şti?...era cu fiică-sa. (...)

C.D.: Da toţi, toţi bă..., bă eşti nebun, ce ai? Bă nici (n.r. neinteligibil) pe care nici nu-i cunosc, oameni care nu i-am văzut în viaţa mea... <<bine ai făcut>> ...Bă eşti nebun, da la cine? Ce? ...Bine un miliţian mi-a spus (n.r. spune ceva încet şi face semn cu mâna)... Ce ia mă?

TDD: Ce nebun... Lasă că mă opresc eu la (n.r. neinteligibil) şi apăi îi bag eu p... în gură la ăla (n.r.: comisar şef de penitenciar A. F.) Când mă vede pe mine, îi terorizat mă, eşti nebun?... Cu fata de mână fuge, pleacă în stânga, în dreapta... Şi nepotu ălalalt (n.r.: ofiţer penitenciar F.M.B.)  de la mine de acolo îs terorizaţi de mine... Şi eu n-am nici o treabă cu ei, tu eşti nebun? Nici o treabă, i-am zis: Bă tu eşti prost? Ce treabă...”, se arată în dosar.


Vă recomandăm să citiţi şi:

Durerea unei familii care şi-a pierdut fiul într-un atac mafiot: „De 13 ani aşteptăm ca ucigaşii lui Cosmin să fie găsiţi”

Familia unui tânăr mort în 2004, după ce interlopii mascaţi au atacat cu sticle incendiare benzinăria în care acesta lucra, aşteaptă de aproape 13 ani să afle cine sunt cei care i-au ucis copilul. Cel mai vechi dosar penal de omor rămas cu autor necunoscut în Hunedoara dezvăluie modul în care acţiona lumea interlopă a anului 2000.

Răfuielile care au zguduit lumea interlopă a Devei: atacuri mafiote, bătăi în stradă, ameninţări cu cuţite, distrugeri

Mai multe scandaluri cu urmări grave, în care au fost implicaţi membrii ai lumii interlope din Deva au avut loc de  în ultimul an. Anchetele procurorilor arată în din 2014 în Deva s-au format găşti violente, între care au existat mai multe conflicte. Din ele fac parte persoane cunoscute pentru antecedentele violente, unele cercetate şi condamnate în anii trecuţi în mai multe dosare penale.

Povestea ascensiunii interlopilor care au îngrozit Hunedoara în anii 2000, oraşul ajuns sub asediul mafiei fierului

Procesul grupărilor acuzate că au pus umărul la jefuirea combinatului din Hunedoara nu s-a încheiat nici măcar la zece ani de la arestările din 2006, care au dus la destructurarea reţelelor mafiote. Ancheta oferă detalii despre ascensiunea fulminantă a reţelelor de hoţi care au terorizat oraşul în anii 2000.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite