Şcolile şi grădiniţele din municipiu vor intra în reabilitare. Prima investiţie, de 3,5 milioane de lei, este licitată

Şcolile şi grădiniţele din municipiu vor intra în reabilitare. Prima investiţie, de 3,5 milioane de lei, este licitată

Şcoala generală va fi reabilitată prin PNDL.

Clădirea uneia dintre cele mai vechi şcoli din Hunedoara va intra în reabilitare. Lucrările sunt estimate la aproape 3,5 milioane de lei, iar proiectul este finanţat prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală.

Ştiri pe aceeaşi temă

Şcoala gimnazială nr. 7 din Hunedoara (fosta Şcoală generală nr. 8) va fi renovată prin fonduri alocate prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală (PNDL 2). Contractul de execuţie a proiectului are o valoare de circa 3.5 milioane de lei. Investiţia vizează renovarea clădirii cu două etaje şi o suprafaţă de 800 de metri pătraţi, construită în 1977, care include săli de clasă, laboratoare, cabinete, depozite, birouri, sala de sport şi grupuri sanitare.

„Lucrările constau în reabilitarea termică a imobilului, reabilitarea acoperişului, reparaţii interioare şi exterioare, zugrăveli, reabilitarea instalaţiilor sanitare, de canalizare, de încălzire şi electrice, care nu mai îndeplinesc condiţiile normale de funcţionare, fiind foarte vechi şi totodată realizarea măsurilor privind securitatea la incendii. Durata contractului Reabilitare Corp I, strada Cerbului nr. 2 - Şcoală Gimnazială nr 7, Municipiul Hunedoara, din structura a Colegiului Economic Emanuil Gojdu, se va derula pe o perioada de maxim 26 luni”, se arată în caietul de sarcini.

Tot prin PNDL 2, vor fi reabilitate şi modernizate Şcoala Generală nr. 1, grădiniţele Prichindelul, Floarea soarelui şi Dumbrava Minunată, şi va fi construită o creşă. De asemenea, primăria a obţinut finanţare pentru dotarea cu echipamente, instalaţii noi şi mobilier a mai multor unităţi şcolare.


Vă recomandăm să citiţi şi:

Topul celor mai bune licee la Bac 2018. Colegiul cu doi elevi de 10 şi şcoala unde nimeni nu a picat examenul vreodată

Incident grav în şcoală: o bucată din tavan s-a prăbuşit peste o profesoară, în timp ce femeia le preda elevilor

VIDEO Şcoala ruină, adăpost pentru oamenii străzii. Cum a fost devastată clădirea lăsată în grija nimănui

 

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: