Şcoală cu biserică în curte, dar cu terenuri de sport impracticabile. Dezastrul din curtea unităţilor şcolare

Şcoală cu biserică în curte, dar cu terenuri de sport impracticabile. Dezastrul din curtea unităţilor şcolare

Pe terenul de sport elevii joacă handbal la porţi improvizate din beţe. FOTO: Daniel Guţă.

O şcoală din Hunedoara va avea biserică în curte, însă riscă să rămână fără terenuri de sport. Oamenii lucrează de zor pe şantierul viitorului lăcaş de cult, dar în jurul bisericii terenurile rămase în patrimoniul şcolii par blestemate. Le-au fost rupte porţile şi sunt acoperite de buruieni. Şi la alte şcoli din oraş locurile unde elevii fac orele de educaţie fizică au devenit aproape impracticabile.

Ştiri pe aceeaşi temă

Curtea Şcolii generale numărul 8 din Hunedoara îşi întâmpină vizitatorii cu o privelişte dezolantă. Porţile terenului de handbal au fost rupte, iar la orele de educaţie fizică ale elevilor sunt improvizate alte porţi din beţe de plastic.

Asfaltul terenului este degradat, iar terenul învecinat, de fotbal, a devenit impracticabil. Porţile îi sunt îndoite, urmele unor săpături în suprafaţa lui nu au mai fost nivelate, iar buruienile cresc nestingherite printre crăpăturile asfaltului.

Lângă cele două terenuri se ridică în prezent o biserică. Lăcaşul de cult care va ocupa aproape un sfert din suprafaţa curţii şcolii este singura investiţie care a avut legătură cu unitatea şcolară.

Oamenii din zonă, inclusiv unii dintre dascăli, s-au plâns de starea proastă a terenurilor, însă până în prezent nu au fost ascultaţi.

Primăria promite investiţii

O situaţie similară poate fi observată în curtea fostei Şcoli generale numărul 1. De mai mulţi ani, copiii ocolesc locul devenit inaccesibil nu doar din cauza faptului că a fost îngrădit, dar şi pentru că a fost lăsat părăsit. Recent, un teren al şcolii hunedorene a căpătat destinaţia de „parc auto”, dar puţini localnici şi-au adus maşinile aici.

Terenurile şcolare din cartierele Micro 6 şi Micro 7 au rămas şi ele nemodernizate. Şi aici a fost închisă o şcoală, din cauza tot mai redus de elevi. Dacă pentru clădirea fostei şcoli generale numărul 10, administraţia locală a găsit o nouă utilitate, acea de centru social, curtea şcolii a rămas părăsită. „În ceea ce priveşte terenurile de sport am finalizat două terenuri anul acesta, urmând ca anul viitor alte patru terenuri noi din şcolile hunedorene să fie date în folosinţă. De asemenea, un teren de antrenamente din cadrul complexului Michael Klein va fi modernizat şi dotat cu gazon sintetic”, a precizat primarul Hunedoarei, Viorel Arion.


Vă recomandăm şi:

FOTO VIDEO Box în oraşul campionului mondial Mihai Leu. De la glorie la agonie

În Hunedoara, un municipiu care a dat un campion mondial la box profesionist, pe Mihai Leu, tradiţia boxului pare condamnată la dispariţie. Supravieţuieşte prin câţiva puşti talentaţi şi alţi copii şi juniori aduşi la box pentru a nu renunţa la şcoală. Competiţiile, cum a fost cea desfăşurată duminică, au loc mai rar ca în anii trecuţi, iar lumea pare să fi uitat de ele.

Şcoala 10 din Hunedoara devine centru social, iar fosta şcoală numărul 1 va fi transformată în clădire de birouri

Clădirile în care au funcţionat Şcoala Generală 10 şi Şcoala Generală 1 din municipiul Hunedoara vor găzdui un centru social, sediul Agenţiei locale pentru ocuparea forţei de muncă şi birouri, potrivit unor proiecte de Consiliu Local Hunedoara.

FOTO Biserica din curtea şcolii prinde contur. Ce spun localnicii despre construcţia din Hunedoara

O biserică ortodoxă va fi ridicată pe un fost teren de sport al Şcolii generale numărul 8 din municipiul Hunedoara. Lucrările au început în această vară, după ce în urmă cu un an terenul din curtea şcolii a fost cedat, printr-o hotărâre de consiliu local, Episcopiei Devei şi Hunedoarei.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările