Scandal în Colegiul Aurel Vlaicu din Orăştie: elevi acuzaţi că îşi hăituiesc colegele pe Facebook şi Ask.fm. Cum pot fi amendate înjurăturile de pe Internet

Scandal în Colegiul Aurel Vlaicu din Orăştie: elevi acuzaţi că îşi hăituiesc colegele pe Facebook şi Ask.fm. Cum pot fi amendate înjurăturile de pe Internet

Florin Trif a cerut conducerii Colegiului Aurel Vlaicu să sancţioneze elevii care se insultă pe Internet.

Un scandal imens a izbucnit în Colegiul Aurel Vlaicu din Orăştie, din cauza unui elev de 15 ani care a dorit să îşi verse furia pe colegele sale, insultându-le pe paginile de socializare Askfm şi Facebook. Părinţii fetelor s-au plâns la conducerea liceului, iar directorul a relatat că va propune sancţionarea elevilor care se insultă între ei pe paginile de socializare.

Ştiri pe aceeaşi temă

Florin Trif, tatăl a două eleve de la Colegiul Aurel Vlaicu din Orăştie, a reclamat faptul că fiicele sale au fost hărţuite pe Internet de un coleg de şcoală, iar conducerea unităţii de învăţământ nu a luat măsuri pentru ca elevul să fie pedepsit. Incidentul a pornit în urmă cu două săptămâni, când fiica de clasa a zecea a hunedoreanului s-a certat cu un coleg, în timpul orei de dirigenţie.

În urma conflictului dintre cei doi, adolescentul a declanşat o serie de insulte pe Facebook şi pe Ask.fm, două site-uri de socializare, împotriva familiei fetei cu care se certase. Tatăl elevelor s-a plâns direcţiunii, iar elevul a fost chemat să dea explicaţii. Şi-a cerut scuze, însă mai târziu a continuat jignirile adresate familiei fetei.

„Adolescentul de 15 ani a ponegrit-o şi a făcut-o în toate felurile pe fiica mea mai mare. Mi-e ruşine să reproduc insultele postate pe Internet la adresa ei şi a familiei mele. Este foarte dureros că oamenii care fac astfel de lucruri pe Internet să nu poată fi pedepsiţi. Eu am printat aceste mesaje şi le-am arătat directorului şi am cerut conducerii Colegiului Aurel Vlaicu să ia măsuri, pentru că nu este normal ca aceste lucruri să se întâmple, chiar şi pe paginile de socializare”, a declarat Florin Trif.

El spune că hărţuirea la care au fost supuse fiicele sale le-a afectat emoţional, iar dacă direcţiunea nu va lua măsuri, va face plângere la Poliţie şi în instanţă, pentru a-şi proteja familia.

Măsuri pentru elevii care îşi ponegresc colegii
Mircea Ionică, directorul Colegiului Aurel Vlaicu din Orăştie, a declarat că între fiica din clasa a zecea a lui Florin Trif şi colegul ei a avut loc o altercaţie, în timpul orei de dirigenţie. În zilele următoare, elevul, care fusese lovit de fată, a postat pe paginile de socializare o serie de jigniri cu tentă sexuală despre sora mai mare a acesteia. A declarat apoi că nu o cunoştea şi şi-a cerut scuze, tot pe un site de socializare. Incidentul va fi dezbătut în Consiliul Profesoral.  
Mircea Ionică. Foto: Colegiul Aurel Vlaicu.

Directorul a declarat că va propune ca elevii care se insultă pe paginile de socializare să fie sancţionaţi de reprezentanţii unităţii şcolare. Mircea Ionică a spus că unul dintre motivele acestei măsuri pe care conducerea Colegiului Naţional Aurel Vlaicu intenţionează să o ia este că ultimele incidente care au avut loc în unitatea şcolară au avut legătură cu postările elevilor pe paginile de socializare.


Vă recomandăm şi:

Preşedintele Traian Băsescu l-a decorat pe Acxente Leucian, dascălul - şofer pentru elevii şcolii din Bulzeşti

Preşedintele României, Traian Băsescu, a semnat astăzi decretul de decorare cu Ordinul „Meritul pentru Învăţământ, pentru Acxente Leucian, învăţătorul din Bulzeştii de Sus, judeţul Hunedoara, care este în acelaşi timp şi şofer pentru elevii săi de la Şcoala primară din sat.

Şcoală cu biserică în curte, dar cu terenuri de sport impracticabile. Dezastrul din curtea unităţilor şcolare

O şcoală din Hunedoara va avea biserică în curte, însă riscă să rămână fără terenuri de sport. Oamenii lucrează de zor pe şantierul viitorului lăcaş de cult, dar în jurul bisericii terenurile rămase în patrimoniul şcolii par blestemate. Le-au fost rupte porţile şi sunt acoperite de buruieni. Şi la alte şcoli din oraş locurile unde elevii fac orele de educaţie fizică au devenit aproape impracticabile.

FOTO VIDEO Box în oraşul campionului mondial Mihai Leu. De la glorie la agonie

În Hunedoara, un municipiu care a dat un campion mondial la box profesionist, pe Mihai Leu, tradiţia boxului pare condamnată la dispariţie. Supravieţuieşte prin câţiva puşti talentaţi şi alţi copii şi juniori aduşi la box pentru a nu renunţa la şcoală. Competiţiile, cum a fost cea desfăşurată duminică, au loc mai rar ca în anii trecuţi, iar lumea pare să fi uitat de ele.

Povestea premiantului de sâmbătă: dascălul Petru Suciu ţine în viaţă o şcoală dintr-un sat de munte aproape părăsit

Petru Suciu a primit astăzi diploma de „premiant” al societăţii civile, în cadrul campaniei derulată în Deva. Hunedoreanul este învăţător la şcoala din satul Federi, unde mai învaţă doar nouă copii. A fost şef de promoţie, însă în urmă cu mai mult de un deceniu a ales să predea într-un sat izolat, de la poalele Masivului Şureanu.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările