Închisoarea din Bârcea Mare va exporta canapele în Italia

Închisoarea din Bârcea Mare va exporta canapele în Italia

Canapelele sunt realizate pentru o firmă din Italia. FOTO: ARHIVĂ

O firmă din Italia a încheiat un contract cu Penitenciarul Bârcea Mare, prin care zece deţinuţi au fost angajaţi pentru a asambla canapele. Italienii au închiriat un spaţiu în penitenciar, unde deţinuţii îşi vor desfăşura activitatea.

Ştiri pe aceeaşi temă


Zece deţinuţi din Penitenciarul Bârcea Mare lucrează la fabricarea canapelelor, pentru o societate din Italia, scrie Mesagerul hunedorean. Contractul dintre administraţia închisorii şi societatea din Italia prevede angajarea persoanelor private de libertate la asamblarea cadrului canapelelor, urmând ca în perioada următoare alţi deţinuţi să fie angajaţi la tapiţarea acestora.

Florin Berar, purtătorul de cuvânt al Penitenciarului Bârcea Mare, a precizat că sociatetea italiană a închiriat o hală în curtea penitenciarului, care a intrat în amenajare, pentru a fi folosită ca spaţiu lucrativ. Alţi condamnaţi din penitenciar lucrează la confecţionarea de încălţăminte, pentru o firmă din Germania. Primăria Deva a încheiat mai multe contracte cu penitenciarul de la marginea municipiului, pentru a angaja deţinuţii la munci cum sunt întreţinerea şi amenajarea spaţiilor verzi.

Penitenciarul Bârcea Mare „găzduieşte” peste 1.000 de persoane private de libertate, închisoarea fiind una cu regim deschis şi semi-dschis. Aproape 200 de deţinuţi sunt implicaţi în activităţi lucrative, în urma cărora obţin venituri şi beneficiază de reducerea cu zile a pesepselor.


Vă recomandăm şi:

Ce au ascuns deţinuţii în celule? Peste 140 de telefoane mobile descoperite în urma raziilor din penitenciar    Penitenciarul Bârcea Mare şi-a prezentat bilanţul pe anul trecut. Potrivit reprezentanţilor instituţiei, în urma controalelor efectuate de angajaţii închisorii, au fost descoperite peste 140 de telefoane ajunse ilegal în posesia deţinuţilor.

Cum a ajuns un fost prim-procuror să muncească pe brânci în închisoare. Florin Apostu: "lumea de după gratii se împarte între băieţi, nepoţi, înjosiţi"    Florin Apostu, fost prim-procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Sibiu, a dezvăluit într-un interviu acordat revistei din Penitenciarul Bârcea Mare cum a petrecut cei trei ani în detenţie, după condamnarea primită în 2010 pentru infracţiuni de corupţie. Fostul magistrat relata, în interviul din octombrie 2013, că a muncit până la epuizare pentru a-şi ocupa timpul şi a-şi reduce din pedeapsă.

„Criminalul emo” forţează limitele Noului Cod Penal: Lucian Hoară a refuzat trimiterea în centrul de detenţie     Lucian Hoară, adolescentul din Hunedoara condamnat pentru o crimă înfiorătoare săvârşită în urmă cu cinci ani şi jumătate asupra unei eleve de 15 ani, nu a fost de acord cu decizia instanţei prin care îşi va ispăşi restul pedepsei pentru crimă într-un centru de detenţie şi nu în penitenciar.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: