Închisoare dată în judecată pentru că nu oferă condiţii de lux deţinuţilor. „Am fost torturat de ploşniţe şi cazat la fumători”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Celulă de închisoare. FOTO: Daniel Guţă. ADEVĂRUL.
Celulă de închisoare. FOTO: Daniel Guţă. ADEVĂRUL.

Un deţinut i-a chemat în judecată pe reprezentanţii închisorii din Deva, susţinând că a trăit clipe de teroare în celulă, din cauza ploşniţelor şi pentru că nu suporta fumul de ţigară.

Un deţinut a dat în judecată Penitenciarul Deva reclamând că a fost terorizat de ploşniţe.

Bărbatul în vârstă de 61 de ani a depus o plângere, prin poştă, la Judecătoria Deva, în care a susţinut că a fost cazat împotriva voinţei sale în camera E 3.2 împreună cu deţinuţi fumători, deşi s-a declarat şi este cunoscut ca nefumător, administraţia penitenciarului nefiind la prima abatere privind supunerea sa la rele tratamente.

„A solicitat ca judecătorul de supraveghere să oblige administraţia penitenciarului să respecte întocmai normele minime obligatorii privind condiţiile de cazare, considerând că este supus la rele tratamente prin faptul că este cazat împreună cu deţinuţi fumători, într-o cameră în care este ”torturat de ploşniţe”, împotriva cărora penitenciarul nu ia nicio măsură eficientă de eradicare a acestora, acesta fiind un fenomen care pune în pericol sănătatea persoanelor private de libertate”, se arată în dosar, potrivit informaţiilor adevarul.ro.

Şi în faţa magistraţilor, deţinutul a susţinut că în cameră sunt ploşniţe care îl muşcau în timpul nopţii.

Administraţia Penitenciarului Bârcea Mare (Deva) a precizat că reclamantul a fost cazat câteva zile în februarie, într-una dintre camerele alocate deţinuţilor aflaţi în tranzit, spre alte închisori. Aceste nu sunt destinate pentru fumători sau nefumători, iar în eventualitatea în care administraţia penitenciarului constată, în baza opţiunii liber exprimate a deţinuţilor, că sunt cazate atât persoane fumătoare, cât şi nefumătoare, se interzice fumatul în cameră pentru a nu afecta sănătatea persoanelor nefumătoare, iar în perioada de referinţă nu au fost semnalate reclamaţii în acest sens. Un control inopinat a fost efectuat în cameră, în săptămâna în care deţinutul a fost cazat acolo, dar nu au fost găsite chiştoace de ţigară şi nu s-s simţit miros de fum de ţigară.

„În ceea ce priveşte dezinsecţia şi deratizarea, aceasta se desfăşoară periodic (aproximativ o dată la 3 luni dezinsecţia, o dată la 6 luni deratizarea, iar în situaţii de excepţie, deratizarea se poate efectua şi o dată pe lună), iar  în perioada 11-15 Februarie 2019 nici un deţinut nu a semnalat existe nţa ploşniţelor în camera E 3.2”, a informat penitenciarul, în întâmpinare.

Judecătoria Deva a respins ca neîntemeiate reclamaţiile deţinutului, aflat în prezent la Penitenciarul Aiud, şi a dispus ca acesta să achite cheltuieli judiciare de 30 de lei.


Vă recomandăm să citiţi şi:

Povestea temutei închisori Malmaison, rezervată de comunişti elitelor României. Cum erau terorizaţi deţinuţii politici

Lista uriaşă a demnitarilor exterminaţi de comunişti în temniţa de la Sighet. De ce nu se cunoaşte data morţii lor

Recidivistul care primeşte daune morale uriaşe de la Poliţie după ce s-a plâns că a fost muşcat de un şobolan în arest: „Am slăbit aproape 15 kilograme“
 

Hunedoara



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite