UPDATE Încă 7 oameni infectaţi cu coronavirus de tânăra care a ascuns fuga din izolare. Ea s-a vindecat

UPDATE Încă 7 oameni infectaţi cu coronavirus de tânăra care a ascuns fuga din izolare. Ea s-a vindecat

FOTO: Inquam Photos / Octav Ganea.

Tânăra care a îmbolnăvit o mulţime de oameni după ce s-a plimbat prin spitale a mai făcut şapte  victime. Ea a fost externată, după ce s-a vindecat.

Ştiri pe aceeaşi temă

UPDATE: Grupul de Comunicare strategică a anunţat, sâmbătă seară, că două asistente medicale care au intrat în contact cu femeia din Hunedoara care nu a respectat izolarea la domiciliu sunt infectate cu coronavirus. Este vorba despre două femei, una de 38 de ani şi una de 45 de ani, ambele din judeţul Hunedoara.

Ştirea iniţială:

Ministerul Sănătăţii a anunţat alte cinci cazuri de îmbolnăviri cu coroanvirus, din judeţul Hunedoara, toate având legătură directă sau indirectă cu tânăra din Valea Jiului care a ascuns faptul că a revenit acasă din Italia.

Cinci cazuri noi de îmbolnăvire cu coronavirus au fost anunţate în judeţul Hunedoara. Trei dintre ele, femei cu vârste cuprinse între 41 şi 44 de ani, au intrat în contact direct cu tânăra din Valea Jiului care a trecut prin spitalul din Petroşani şi o clinica de RMN de la Hunedoara fără să anunţe că prezintă riscul infectării.

Un tânăr de 19 ani şi un copil de 4 ani, din judeţul Hunedoara au fost testaţi pozitiv, cu coronavirus, după ce au intrat în contact cu un cadru medical din spitalul din Petroşani, care luase virusul Covid 19 de la femeia internată în unitatea medicală.

Tânăra a mai infectat şase femei din Valea Jiului, numărul celor care au contactat virusul de la ea, direct sau indirect, fiind de cel puţin 11 persoane.

A fost declarată vindecată

Ea a fost externată, sâmbătă, de la Spitalul de Boli Infecţioase din Timişoara, după ce fusese declarată vindecată. Femeia care a ascuns faptul că s-a întors din Italia a trimis în izolare peste 40 de oameni, angajaţi şi pacienţi ai spitalului din Petroşani, ai unei clinici private din Hunedoara, dar şi un asistent medical de la spitalul din Hunedoara.

Joi, secţia de Neurochirurgie a Spitalului din Petroşani a fost închisă, iar 42 de oameni (medici, asistente, angajaţi ai Unităţii de Primiri Urgenţe, un echipaj de pe Ambulanţă şi pacienţi) au intrat în autoizolare după femeia se internase acolo fără să spună cuiva că se întorsese din Italia.

„Problemele generate de această pacientă sunt cu implicaţii deosebite, pentru că ea în perioada 1 - 5 martie, când a fost internată în Petroşani, a fost „liberă” şi a profitat de libertatea respectivă. A fost inclusiv la Hunedoara, la un RMN, deci traseul este destul de lung. Abia în data de 6 martie s-au instituit măsurile de protecţie cerute de un pacient suspect de Covid 19”, informa Alin Vasilescu, managerul Spitalului de Urgenţă Petroşani.

Tot sâmbătă, trei lideri locali PNL au fost depistaţi cu coronavirus. Au fost confirmaţi pozitiv la testul pentru coronavirus (COVID-19): deputatul PNL, Lucian Heiuş – preşedintele Organizaţiei Judeţene PNL Hunedoara, primarul municipiului Deva, Florin Oancea şi administratorul public al municipiului Deva, Adrian Nicolae David.

Peste 100 de români au contacat virusul Covid 19. 16 dintre ei sunt din judeţul Hunedoara. Trei dintre ei au fost declaraţi vindecaţi.

„În această seară vor fi realizate procedurile de externare pentru 3 pacienţi care au fost internaţi în Spitalul de Boli Infecţioase Victor Babeş din Timişoara. ltimele 2 rezultate ale testelor realizate acestor persoane sunt negative, iar conform definiţiei de caz, acestea sunt considerate vindecate. Este vorba despre femeia de 26 de ani din Hunedoara, de bărbatul de 44 ani şi fiica acestuia în vârstă de 16 ani tot din Hunedoara. Astfel, la nivel naţional sunt considerate vindecate 9 persoane care au fost infectate cu noul coronavirus”, a informat Ministerul Sănătăţii.

În judeţul Hunedoara se află în izolare la domiciliu peste 250 de persoane iar 31 persoane sunt în centre de carantină. Numărul total de locuri pregătite pentru carantină, în judeţul Hunedoara, este de 118. Autorităţile sanitare au aplicat 12 amenzi, în valoare totală de 124.000 lei pentru nerespectarea regimului izolării.


Mai puteţi citi şi:

Mesajul fetei care a învins cancerul: „Am stat şi 4 luni în izolare, voi nu puteţi sta 14 zile în carantină?”

Al treilea caz de infecţie cu coronavirus în Hunedoara: o tânără de 26 de ani. A fost amendată cu 10.000 de lei

Amenzi usturătoare pentru doi deveni întorşi din Italia care nu au respectat măsurile anti-coronavirus

Ironiile unui preot despre coronavirus: „Mai predispuşi la îmbolnăvire sunt cei care toată ziua stau cu ochii beliţi la TV“

Spitalul din Hunedoara, în carantină. „Nimeni nu va putea intra sau ieşi în afara personalului de serviciu”

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: