VIDEO Percheziţii la persoane bănuite de evaziune fiscală. Aproape 200 de descinderi au loc în 19 judeţe

VIDEO Percheziţii la persoane bănuite de evaziune fiscală. Aproape 200 de descinderi au loc în 19 judeţe

Percheziţiile se desfăşoară în 19 judeţe şi Bucureşti

Percheziţiile au loc în dimineaţa zilei de joi, 21 martie, la 197 de adrese din 19 judeţe şi municipiul Bucureşti

Poliţiştii de investigare a criminalităţii economice, sub coordonarea Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice şi Parchetului de pe lângă Tribunalul Giurgiu,  efectuează 197 de percheziţii domiciliare, în 19 judeţe şi în Capitală, la persoane bănuite că ar fi cauzat un prejudiciu de peste 6 milioane de dolari americani, prin evaziune fiscală.

Activităţile au loc pe raza municipiului Bucureşti şi a judeţelor Argeş, Brăila, Braşov, Buzău, Constanţa, Dâmboviţa, Gorj, Ialomiţa, Ilfov, Maramureş, Teleorman, Arad, Dolj, Mehedinţi, Neamţ, Vâlcea, Prahova, Olt şi Giurgiu, la societăţi comerciale şi persoane bănuite de evaziune fiscală şi spălarea banilor.

„Din investigaţii a rezultat că, în perioada 2012-2014, mai multe societăţi comerciale ar fi înregistrat în evidenţa contabilă cheltuieli nereale, utilizând facturi fictive de la două societăţi comerciale cu comportament de tip „fantomă”, cu sediul pe raza judeţului Giurgiu, constând în achiziţionarea de mărfuri şi servicii care, în realitate, nu au fost realizate de firmele din Giurgiu”, spun reprezentanţii IPJ Giurgiu.

În cauză, se efectuează cercetări faţă de 103 persoane bănuite că ar fi înregistrat în evidenţa contabilă achiziţii şi servicii nereale, constând în cumpărarea de legume, fructe, utilaje industriale, ambalaje şi prestări de servicii privind organizarea unor spectacole, precum şi repararea unor spaţii aparţinând unor instituţii de interes public.

Prejudiciul total cauzat bugetului de stat este de 6,5 milioane de dolari americani, dintre care 4,5 milioane de dolari ar fi fost transferaţi din conturile bancare aparţinând celor două societăţi din Giurgiu, către firme din China, fără a avea ca temei operaţiuni economice.

Sursa video: Imagini amator


Activităţile se desfăşoară într-un dosar instrumentat de Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Giurgiu, sub supravegherea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Giurgiu.

Se pare că două firme din judeţul Giurgiu, SC Davis Complet Construct şi SC Center Prod Metal SRL, emiteau facturi, prin intermediari, catre aproximativ 150 de alte societăţi comerciale. Aceste facturi reprezentau diverse livrări de mărfuri şi bunuri ( legume, fructe, utilaje industriale) şi prestari de servicii în domeniile: organizării de spectacole, construcţii, achiziţii de vinuri italiene. Toate activităţile erau nereale.

La acţiune participă poliţişti de la unităţile teritoriale unde sunt efectuate percheziţiile şi jandarmi din Giurgiu, Teleorman şi Ploieşti.

 

Pe aceeaşi temă:

Tineri reţinuţi pentru trafic de heroină. Foloseau un limbaj codificat pentru a nu fi prinşi

Casa de vacanţă a unui bucureştean, prădată de hoţi. Ce conţinea seiful proprietarului

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: