VIDEO Irakieni şi sirieni, descoperiţi ascunşi printre struguri la punctul de trecere al frontierei la Giurgiu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu au descoperit, ascunşi într-o autoutilitară încărcată cu struguri, douăzeci si patru de cetăţeni irakieni şi doi cetăţeni sirieni care intenţionau să intre ilegal în România.

Joi, 26 septembrie, în jurul orei 07.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu s-a prezentat pentru a intra în ţară, la volanul unei autoutilitare marca Mercedes, înmatriculată în România, cetăţeanul român T.S. în vârstă de 62 de ani, care transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, struguri din Grecia pentru România.

Procedând la verificarea mijlocului de transport, poliţiştii de frontieră au observat că peretele lateral al autoutilitarei este modificat şi prins în şuruburi vopsite recent, fapt pentru care s-a procedat la deschiderea compartimentului marfă.  

În urma controlului amănunţit, în compartimentul marfă, într-un loc special amenajat, în partea din faţă a autoutilitarei, au fost descoperite ascunse 26 persoane, 25 adulţi şi un copil, care nu deţineau documente de identitate.

La cercetări, poliţiştii de frontieră au stabilit că persoanele în cauză sunt douăzeci si patru de cetăţeni irakieni şi doi cetăţeni sirieni, cu vârste cuprinse între 2 şi 49 de ani. Cei în cauză au declarat că au fost urcaţi în compartimentul special amenajat al autoutilitarei de doi cetăţeni bulgari şi pentru tot traseul, rudele lor urmau să plătească, în momentul în care ajungeau în România, suma de 5.000 de euro pentru fiecare persoană, unui bărbat care a organizat transportul. Totodată, cei în cauză au mai menţionat faptul că au recurs la această metodă deoarece intenţionau să ajungă într-un stat din vestul Europei.

Poliţiştii de frontieră au procedat la întreruperea călătoriei persoanelor, iar conform protocolului româno-bulgar aceştia au fost preluaţi de Poliţia de Frontieră Bulgară în vederea continuării cercetărilor şi dispunerii măsurilor legale ce se impun.

De asemenea, pe numele şoferului mijlocului de transport a fost emisă ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore, urmând sa fie prezentat Judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Giurgiu, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Giurgiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite