VIDEO Celebrul cântăreţ Tamango a murit în sărăcie

VIDEO Celebrul cântăreţ Tamango a murit în sărăcie

Tamango a fost un artist carismatic

Vasile Radu (66 de ani), cunoscut sub numele de Tamango a murit la finele săptămânii trecute acasă, în satul Valea Plopilor (comuna Ghimpaţi) din judeţul Giurgiu. Artistul va fi înmormântat marţi, 10 iulie.

Ştiri pe aceeaşi temă

Fost lăutar şi membru al trupei „Shukar Collective”, Tamango a devenit cunoscut în urmă cu şase ani, după o colaborare cu trupa Hara, melodia „Muro Shavo” devenind rapid hit.

Între timp Tamango a devenit şi vocea Radio Guerilla, realizând mai multe jinggle-uri pentru acest post.

Ascensiunea i-a fost curmată în anul 2009. Din cauza unui accident cerebral, artistul a rămas imobilizat la pat iar marea majoritate a prietenilor au început să-l părăsească.

Îngrijit doar de soţia sa, Aurica, bărbatul a supravieţuit unui al doilea accident cerebral.

Chiar dacă medicii nu i-au mai dat nicio şansă, artistul şi-a revenit miraculos în luna aprilie, reuşind să-i recunoască pe cei din jur şi să articuleze cu greu cuvintele.

Membru al comunităţii ţigăneşti din Ghimpaţi, Tamango a îndeplinit şi funcţia de bulibaşă, mediind conflictele între membri.

Tamango a murit sărac, soţia sa, Aurica, susţinând că n-are nici măcar bani de înmormântare. Ca şi în alte ocazii, cel mai probabil autorităţile locale din Ghimpaţi vor ajuta familia numeroasă a artistului.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: