Un poliţist la Rutieră a devenit campion naţional la arte marţiale. „Am vrut să demonstrez că-mi pot depăşi limitele“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şi-a urmat tatăl în cariera de poliţist, dar şi-a urmat şi visul de a deveni campion la arte marţiale, chiar dacă a început din întâmplare acest sport.

Alexandru Nedea (28 de ani) este agent principal în cadrul Ipj Giurgiu, Serviciul Poliţiei Rutiere. A început să practice artele marţiale la 14 ani, din dorinţa de a slăbi. Apoi, după o perioadă a renunţat, iar în urmă cu puţin timp a reînceput antrenamentele. Este un talent înăscut dacă ne gândim că după numai 5 luni de la reluarea antrenamentelor a reuşit performanţa să câştige Turneul Naţional de Karate Kyokushin – Kan România, desfăşurat în Bucureşti la finalul lunii octombrie.

„O primă legătură cu artele marţiale am avut-o în urmă cu aproximativ 14 ani, determinat fiind să scap de câteva kilograme în plus. Am practicat acest sport timp de 4 ani, urmând ca la vârsta majoratului să renunţ”, spune Alexandru Nedea.

A reînceput antrenamentele în urmă cu 5 luni, iar participarea la Turneul Naţional Kyokushin – Kan România (categoria 85 de kilograme) a fost prima competiţie la care s-a înscris după atâta timp. Doar la vârsta de 17 ani mai concurase la un turneu, dar atunci a obţinut locul al treilea.

„Pentru mine acest sport reprezintă respect, disciplină, îmi oferă linişte interioară şi siguranţă”, spune agentul principal.

Stilul de arte marţiale Karate Kyokushin este una dintre cele mai complexe arte marţiale din lume, ce pune accent atât pe dezvoltarea mentală şi disciplinară. Este un stil de luptă extrem de eficient pentru autoapărare, destinat atât copiilor, femeilor, persoanelor mai în vârstă, cât şi sportivilor de performanţă.



Tatăl, model în carieră

Încă de mic şi-a dorit să devină poliţist, avându-l ca model pe tatăl său, un poliţist dedicat, gata să-şi rişte viaţa pentru siguranţa cetăţenilor. Aşa că a călcat pe urmele părintelui şi a ajuns agent principal în cadrul Poliţiei Rutiere a Inspectoratului Judeţean de Poliţie Giurgiu.

Alexandru Nedea spune că sportul pe care-l practică şi meseria de poliţist se aseamănă, deoarece în ambele „este nevoie de disciplină, autocontrol şi respect.”

De trei ori pe săptămână, timp de două ore, se antrenează la Academia „Cătălin Mocanu” din Giurgiu. Despre Mocanu, multiplu campion naţional şi medaliat la concursuriinternaţionale, poliţistul are numai cuvinte de laudă: „este un om deosebit, cu rezultate remarcabile în acest sport, atât naţional, cât şi internaţional.”

În afara orelor petrecute la Academia „Cătălin Mocanu”, deoarece condiţia fizică este esenţială în viaţa sa sportivă şi profesională, Alexandru merge la sala de forţă şi aleargă pe piste de atletism.

Susţinut de copegii din Poliţie, agentul principal îşi doreşte să participe la cât mai multe competiţii naţionale şi internaţionale de karate, pentru a-şi dovedi, în primul rând lui însuşi, apoi celorlalţi, că-şi „poate depăşi limitele”.

Şi profesional, agentul principal speră să poată avansa de la gradul de subofiţer la cel de ofiţer de poliţie, iar pentru acest lucru a studiat ştiinţele juridice la nivel universitar.

„Să lupţi cu tine însuţi pentru a fi mai bun, să fii neliniştit şi veşnic dornic de a câştiga, să fii puternic şi perseverent, înseamnă să fii campion”, acesta este motto-ul agentului principal Alexandru Nedea.

Imagine indisponibilă

Pe aceeaşi temă:

Campioana europeană de juniori la tenis de masă: „Eu şi paleta suntem cei mai buni prieteni, indiferent de rezultat“

Cine este tânărul tenismen tătar care a pus umărul la calificarea României în faţa Marocului în Cupa Davis. „Aveam nevoie de acest meci”



 

Giurgiu



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite