Un poliţist a refuzat mita dată de un bărbat care a condus un autoturism fără permis

Un poliţist a refuzat mita dată de un bărbat care a condus un autoturism fără permis

Un cetăţean din Giurgiu a fost prins în flagrant luni, 30 octombrie, în timp ce oferea mită suma de 450 de lei unui agent de poliţie din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Giurgiu.

Ştiri pe aceeaşi temă

Cu câteva zile în urmă, în timp ce se afla la serviciu, un agent de poliţie a efectuat semnal regulamentar de oprire conducătorului unui autoturism care se deplasa pe un drum judeţean. Conducătorul auto s-a îndepărtat în viteză, pe un drum lateral, agentul de poliţie fiind nevoit să execute cu pistolul din dotare două focuri de avertisment în plan vertical, pentru a-l determina să se oprească.
 
La faţa locului s-a prezentat urgent şi şeful subunităţii de poliţie din care făcea parte agentul, după care cei doi poliţişti au identificat cele trei persoane care se aflau în autoturism. Persoana care a condus autoturismul, C.P.I., nu posedă permis de conducere, fiind întocmite documentele de constatare ale infracţiunii flagrante de conducerea unui vehicul fără permis de conducere.
 
În aceste împrejurări, C.P.I., care mai avea o condamnare anterioară pentru furt calificat, aflându-se în termenul de supraveghere dispus de instanţa de judecată, a promis suma de 400 lei şi ulterior a dat suma de 450 de lei şefului subunităţii de poliţie, pentru ca acesta să nu-i facă dosar penal.
 
Luni, 30 octombrie, procurorul de caz a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale cu privire la C.P.I., dispunând totodată şi măsura preventivă a reţinerii, pentru săvârşirea infracţiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere şi dare de mită, aflate în concurs real, ambele fiind săvârşite în stare de recidivă postcondamnatorie. La 31 octombrie, Tribunalul Giurgiu a dispus măsura preventivă a arestului la domiciliu faţă de inculpat.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările