Trei sârbi au fost reţinuţi de DIICOT după ce au încercat să introducă în România 750 de kilograme de cannabis

Trei sârbi au fost reţinuţi de DIICOT după ce au încercat să introducă în România 750 de kilograme de cannabis

Sacii în care era ambalat cannabisul                                             FOTO: Poliţia deFrontieră

Trei cetăţeni sârbi au fost reţinuţi de procurorii DIICOT după ce au încercat să introducă cu o autoutilitară, în România, 750 de kilograme de cannabis.

Procurorii D.I.I.C.O.T. – B.T. Giurgiu au dispus reţinerea pentru o perioadă de 24 de ore a trei cetăţeni sârbi, pentru săvârşirea infracţiunii de trafic internaţional de droguri de risc.

Cei trei au încercat duminică, 6 octombrie, în jurul orelor 00:30, să introducă în România, prin Punctul de Trecere al Frontierei Ruse – Giurgiu, 750 de kilograme de cannabis cu o autoutilitară.

„Cu ocazia controlului efectuat autoutilitarei, în spaţiul destinat depozitării mărfii, au fost descoperiţi mai mulţi saci de rafie de culoare albă ce conţineau fiecare mai multe pachete de diferite dimensiuni şi cantităţi, fiecare pachet în parte fiind ambalat prin folie adezivă transparentă pe care s-a observat o substanţă de culoare maronie cu miros de cafea (cafea măcinată).

Procedându-se la desfacerea unuia dintre pachete, s-a constatat că acesta conţinea fragmente vegetale de culoare verde-oliv, cu miros înţepător specific cannabisului”, spun procurorii DIICOT.

Concomitent cu autoutilitara, s-au prezentat pe sensul de intrare în ţară la Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu, cu un autoturism înmatriculat în Serbia, alţi doi cetăţeni de naţionalitate sârbă.

În urma cercetărilor efectuate, a rezultat faptul că că cei doi cetăţeni sârbi au însoţit transportul, asigurând supravegherea şi paza acestuia.„Din coroborarea probelor administrate în cauză a rezultat faptul că cei trei inculpaţi au transportat pe teritoriul Bulgariei, cu o autoutilitară, de culoare albă, pe ruta Plovdiv-Ruse, cu intenţia de a tranzita România către Ungaria, prin Punctul de Trecere al Frontierei Oradea, cantitatea de 750 kg cannabis”, se mai arată în comunicatul DIICOT.

În cursul zilei de astăzi inculpaţii au fost prezentaţi Tribunalului Giurgiu cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile.

Pe aceeaşi temă:

Traficul rutier pentru camioane, blocat în Vama Giurgiu timp de trei ore

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: