Trei pakistanezi au vrut să intre în România ascunşi printre sticle

Trei pakistanezi au vrut să intre în România ascunşi printre sticle

Cei trei erau ascunşi într-un camion ce transporta sticle                       FOTO: Poliţia de Frontieră

Pakistanezii susţin că au dat câte 1.500 de euro unui cetăţean străin pentru a-i ajuta să se ascundă în camionul cu sticle.

În noaptea de 15/16 mai, poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu au descoperit, ascunşi într-un camion încărcat cu sticle, trei cetăţeni pakistanezi care intenţionau să intre ilegal în România.

„În jurul orei 00.45, în Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu s-a prezentat pentru a intra în ţară, la volanul unui autocamion marca Man,  un cetăţean român, în vârstă de 32 de ani, care transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, sticle din Turcia pentru o societate din România.

Procedând la verificarea mijlocului de transport, echipa comună de control formată din poliţiştii de frontieră romani şi bulgari a observat că şnurul de siguranţă al semiremorcii este secţionat şi relipit, fapt pentru care s-a procedat la deschiderea compartimentului marfă”, transmite Poliţia de Frontieră.

În urma controlului amănunţit, printre marfa transportată, au fost descoperiţi ascunşi trei bărbaţi fără documente de identitate.

La cercetări, poliţiştii de frontieră au stabilit că persoanele în cauză sunt cetăţeni pakistanezi, cu vârste cuprinse între 18 şi 23 de ani. Aceştia au declarat că s-au urcat în semiremorca autocamionului fără ştirea şoferului, într-o parcare din Turcia, cu ajutorul unui alt cetăţean străin a cărui identitate nu o cunosc, căruia i-au plătit 1.500 de euro fiecare. Totodată, cei trei au mai menţionat faptul că au recurs la această metodă deoarece intenţionau să ajungă în Germania.

„Poliţiştii de frontieră au întrerupt călătoria cetăţenilor pakistanezi, iar conform protocolului româno - bulgar aceştia au fost preluaţi de Poliţia de Frontieră Bulgară în vederea continuării cercetărilor şi dispunerii măsurilor legale ce se impun”, se mai arată în comunicatul Poliţiei de Frontieră.

Pe aceeaşi temă:

Adidaşi în valoare de peste 1,1 milioane de euro, confiscaţi în Vama Giurgiu

Maşină de lux, căutată în Germania, confiscată la frontiera română. Ce a declarat şoferul

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: