Trei minore îl acuză pe un angajat al Protecţiei Copilului de agresiune sexuală

Trei minore îl acuză pe un angajat al Protecţiei Copilului de agresiune sexuală

Cele trei minore se află într-o casă de tip familial unde individul lucra   FOTO Arhiva Adevărul

Trei minore aflate în plasament într-o casă de tip familial îl acuză pe un angajat al Protecţiei Copilului că le-ar fi făcut propuneri de natură sexuală.

Ştiri pe aceeaşi temă

Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Giurgiu a primit în zilele de 18 şi 19 septembrie trei plângeri din partea unor minore aflate în plasament la o casă de tip familial din cadrul instituţiei.

Concret, cele trei fete, două dintre ele având vârstele de 14 şi 15 ani, îl acuză pe angajatul DGASPC Giurgiu că a avut un comportament indecent faţă de ele şi că le-ar fi făcut propuneri de natură sexuală. Minorele susţin că au refuzat propunerile de natură sexuală ale bărbatului care muncea în cadrul casei în care fetele se aflau în plasament.

Într-un comunicat oficial, Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Giurgiu anunţă că ”a demarat procedura de cercetare disciplinară prealabilă împotriva unui salariat al instituţiei, care îşi desfăşura activitatea în cadrul unei case de tip familial din cadrul instituţiei”. Totodată, reprezentanţii instituţiei au sesizat şi Poliţia Giurgiu cu privire la aspectele semnalate de cele trei fete.

De asemenea, angajatul acuzat a fost detaşat pe durata cercetărilor de la acea casă de tip familial într-un alt departament al instituţiei.

Conform Inspectoratului Judeţean de Poliţie Giurgiu, în acest caz s-a întocmit un dosar penal cu privire la aspectele sesizate de cele trei minore, poliţiştii luându-le şi primele declaraţii oficiale în prezenţa reprezentanţilor legali şi a unui psiholog. Deocamdată, cel acuzat nu s-a prezentat la sediul poliţiei Giurgiu, fiind internat într-o unitate medicală.

”Minorele care au reclamat această situaţie au fost incluse într-un program de consiliere psihologică”, se mai arată în comunicatul Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Giurgiu.


Pe aceeaşi temă: 

Tată arestat după ce a încercat să-şi violeze propriile fiice în vârstă de şapte şi nouă ani. Individul a recunoscut în faţa poliţiştilor oribilele fapte 

Bărbatul acuzat că şi-a violat fiicele minore nu recunoaşte fapta. Mama fetelor ar putea fi acuzată de complicitate      
                                                                                      


                                                                 

        


                                    

citeste totul despre: