Timpul frumos scoate motocicliştii pe şosele. Recomandările poliţiei: „Feriţi-vă de vehicule la viraje şi intersecţii”

Timpul frumos scoate motocicliştii pe şosele. Recomandările poliţiei: „Feriţi-vă de vehicule la viraje şi intersecţii”

FOTO Arhiva Adevărul

Poliţiştii au o serie de recomandări pentru motocicliştii care şi-au scos motoarele odată cu instalarea temperaturilor plăcute şi a vremii frumoase.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Dragi parteneri de drum, ştim că timpul frumos şi asfaltul uscat aduc bucurie în sufletul oricărui iubitor de motoare. Ştim, de asemenea, că odată cu începutul primăverii, motocicliştii ies din hainele grele de iarnă şi trec la gecile şi cizmele cu protecţie şi la căştile proaspăt-curăţate, atât de necesare pentru siguranţa lor”, spun reprezentanţii IPJ Giurgiu.

Poliţiştii au şi o serie de recomandări pentru motociclişti:

  • Utilizaţi o cască de protecţie omologată, care îndeplineşte standardele actuale de siguranţă.
  • Purtaţi întotdeauna îmbrăcăminte de protecţie întrucât numai aceasta vă poate asigura o bună protecţie în timpul unui accident şi vă protejează de intemperii. Vă sfătuim să optaţi pentru echipamentul modular ,,în straturi” astfel încât să-l puteţi adapta la condiţiile meteo în schimbare.
  • Abordaţi curbele cu viteză moderată, fără a le "tăia"! Multe accidente se întâmplă din cauza pătrunderii pe sensul opus.
  • Păstraţi contactul vizual - nu presupune te văd ceilalţi. Încerca întotdeauna să ai contact vizual cu şoferii care ar putea fi pe cale de a-ţi intersecta traiectoria. Anticipaţi intenţiile partenerilor de drum! Chiar şi atunci când şoferii, bicicliştii şi pietonii văd că te apropii, ei judecă greşit de multe ori distanţa şi viteza. Nu te baza numai pe buna lor reacţie.
  • Feriţi-vă de vehicule la viraje şi intersecţii! Cel mai frecvent tip de accident de motocicletă este generat de şoferii care nu se asigură la executarea virajelor la stânga sau la schimbarea benzii de deplasare
  • Fiţi pregătiţi pentru condiţii periculoase de drum - carosabil umed, scurgeri de lichide, nisip, pietriş, cale de rulare tramvai, gropi şi alte pericole rutiere de suprafaţă care vă pot afecta  grav aderenţa generând accidente şi...PE MOTOARE!


„Poliţia Giurgiuveană vă urează asfalt uscat şi o călătorie fără evenimente nedorite!”

Pe aceeaşi temă:

Şase persoane reţinute în urma scandalului cu focuri de armă de la Clejani

Recomandările poliţiştilor pentru sărbătoarea Floriilor: „Adoptaţi un comportament preventiv” 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: