Tânăr afgan, salvat după ce a fost descoperit fără cunoştinţă în remorca unui TIR ce venea din Turcia

Tânăr afgan, salvat după ce a fost descoperit fără cunoştinţă în remorca unui TIR ce venea din Turcia

Tânăr afgan, salvat după ce a fost descoperit fără cunoştinţă în remorca unui TIR ce venea din Turcia FOTO POLIŢIA DE FRONTIERĂ

Poliţiştii de frontieră din Giurgiu au găsit doi tineri din Afganistan ascunşi într-un camion încărcat cu anvelope, iar unul dintre ei îşi pierduse cunoştinţa, astfel că i-au acordat primul ajutor. Ulterior, tânărul a fost dus de un echipaj SMURD la spital, unde şi-a revenit.

Ştiri pe aceeaşi temă

Incidentul a avut loc joi, la Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu, unde s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră pe sensul de intrare in ţară un cetăţean român, în vârstă de 39 de ani, care conducea un camion. Şoferul  transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, anvelope auto din Turcia pentru Germania, a transmis, vineri, Poliţia de Frontieră.
 
În urma controlului preliminar făcut asupra mijlocului de transport, poliţiştii de frontieră au constatat că prelata semiremorcii era tăiată în partea din spate, astfel că au trecut la un control amănunţit, găsind, între marfa transportată, doi bărbaţi.
 
"Unul dintre aceştia se afla în stare de leşin, motiv pentru care colegii noştri l-au preluat imediat din remorca mijlocului de transport, acordându-i primul ajutor si solicitând imediat sprijin medical. Astfel, la faţa locului a sosit un echipaj SMURD care i-a acordat tânărului primul ajutor de specialitate şi, ulterior, acesta a fost transportat la sediul Spitalului Judeţean Giurgiu, pentru acordarea de îngrijiri medicale", conform unui comunicat de presă al Poliţiei de Frontieră.
 
Ulterior, starea de sănătate a bărbatului a devenit stabilă, acesta fiind dus pentru continuarea verificărilor în Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu rutier.
 
"În cadrul cercetărilor s-a stabilit faptul că cei doi tineri, în vârstă de 22, respectiv 24 de ani sunt din Afganistan şi s-au urcat în mijlocul de transport în timp ce se aflau pe teritoriul Turciei, fără ca şoferul să aibă cunoştinţă despre acest aspect. Aceştia au declarat că intenţionau să ajungă în Germania", a precizat Poliţia de Frontieră.
 
Conform protocolului româno-bulgar, cele două persoane au fost preluate de către autorităţile bulgare, în vederea continuării cercetărilor şi dispunerii măsurilor legale ce se impun.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările