Senzaţii tari la aerodromul de la Comana

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Singurul aerodrom privat din judeţul Giurgiu a fost dat în folosinţă în urmă cu nouă luni şi aparţine Clubului Sportiv „Moto Fly Ro". Aerodromul este unul multifuncţional fiind folosit atât pentru cursuri aeronautice cât şi pentru relaxare şi chiar concursuri de profil. Se adresează în special grupurilor de persoane, putând fi vizitat în special la sfârşit de săptămână.

Situat în vecinătatea Parcului Natural Comana şi a Mănăstirii cu acelaşi nume, aerodromul a devenit un veritabil punct de atracţie pentru iubitorii de adrenalină şi sporturi extreme.

„Avem activitate aviatică în fiecare week-end mai puţin în timpul competiţiilor" susţine Marian Cojocaru proprietarul şi instructorul aerodromului a cărui nebunie pentru sporturile extreme l-au costat până acum zeci de mii de euro.

Principalele activităţi care au loc la aerodromul din Comana sunt legate de aeronautică, zbor de iniţiere şi instruire şi plimbări cu parapanta, deltaplanul şi variantele motorizate ale acestora.

Majoritatea „curioşilor" sunt din Bucureşti şi din străinătate, numărul giurgiuvenilor fiind deocamdată unul restrâns.

„Senzaţia este unică atunci când te afli la sute de metri în aer şi simţi curentul cum te invadează din toate părţile. Nu am zburat niciodată singur până acum dar îmi doresc acest lucru. Cred că în acel moment aş fi liber cu adevărat" susţine unul dintre cei care au „încercat" senzaţiile de la înălţime.

În afara zborurilor de agrement, la aerodromul Comana sunt organizate diferite activităţi turistice şi team building, echitaţie sau airsoft.

Echitaţie, airsoft şi orientare turistică

„Organizăm tabere de pregătire pentru copii gen micii cercetaşi constând în orientare turistică. Cei mici sunt învăţaţi cum să ridice un cort, cum să aprindă un foc, să acorde primul ajutor sau cum să facă un şanţ" susţine Marian Cojocaru cel care a amplasat în apropierea aerodromului şi o tiroliană înaltă de 50 de metri cu două reazeme fixe pentru căţărat şi coborâre.

Cursurile de echitaţie sunt asigurate de mai mulţi iubitori de cai din Comana, iar airsoftul este promovat chiar în jurul aerodromului fiind sportul preferat al tinerilor.

Airsoftul este o formă superioară a paintball. De la îmbrăcăminte până la arme şi accesorii totul respectă realitatea, singurele care diferă fiind gloanţele care sunt înlocuite cu mici proiectile din materiale biodegradabile.

Grupurile organizate preferă în afară de sporturile extreme şi o serie de plimbări în natură şi vizite în împrejurimi. Parcul Natural Comana, delta Neajlovului, Mănăstirea Comana sau Fântâna cu nuc, locul în care se spune că ar fi fost asasinat Vlad Ţepeş.

Sportul extrem nu ţine cont de vârstă

Unul dintre cei mai noi clienţi ai Aerodromului de la Comana este cunoscutul general în rezervă şi scriitor Radu Theodoru. Deşi are 87 de ani, fostul pilot de aviaţie este decis să zboare pentru prima dată cu... paramotorul. „Pe domnul general l-am cunoscut acum două luni. Locuieşte în satul Grădiştea din comuna Comana şi a venit special ca să ne felicite pentru ceea ce facem. Nu îl cunoşteam însă când s-a prezentat «pilot şi instructor Messerschmitt» mi s-a zbârlit pielea pe mine. A zis că îşi face şi vizita medicală, numai să zboare cu paramotorul" povesteşte Marian Cojocaru care susţine că un alt pasionat al sporturilor extreme este şi ambasadorul Marii Britanii în România, Martin Harris.

Giurgiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite