Protest în stradă, la Bolintin-Vale, după ce un şofer a murit fiind atacat cu o piatră VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Arhiva foto
Arhiva foto

Zeci de persoane protestează, miercuri seară, în localitatea Bolintin-Vale din judeţul Giurgiu, oamenii făcând apel unii la alţii, pe reţelele de socializare, să iasă în stradă, după ce un localnic a murit, atacat cu pietre. Trupele speciale din cadrul Poliţiei au fost mobilizate pentru a preveni eventuale conflicte. Unii localnici susţin că sunt terorizaţi de familia din care face parte presupusul agresor.

UPDATE: Conform participanţilor la protest, acolo au ajuns prefectul judeţului, unul dintre subprefecţi şi edilul oraşului, iar autorităţile au cerut protestatarilor să constituie o delegaţie care să îi reprezinte şi care să intre la discuţii.

Oficiali din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Giurgiu au declarat pentru News.ro că "situaţia este sub control şi nu s-a folosit forţa".

Participanţii la protest cer intervenţii ferme ale autorităţilor, susţinând că întreaga comunitate are de suferit din cauza unei familii din care face parte şi cel care l-ar fi ucis pe şoferul microbuzului.

Localnicii acuză că, deşi membrii respectivei familii au ridicat ilegal case la Bolintin, iar membrii acestei familii conduc autovehicule fără a avea permis de conducere şi îi ameninţă pe localnici, autorităţile nu iau măsuri.

Unii localnici susţin că, în conflictul de duminică seară, în care un bărbat, tatăl a doi copii, a fost omorât, au fost implicate alte două persoane, dar doar unul dintre agresori este arestat.

Prefectul judeţului Giurgiu, Aneta Matei, a ieşit în mijlocul protestatarilor.

"Rugămintea pe care o adresez acum este să dăm dovadă de puţină răbdare, să lăsăm instituţiile statului să îşi facă datoria”, a spus Matei. 

Localnicii i-au transmis prefectului judeţului că membrii familiei faţă de care protestează cer taxe de protecţie şi îi terorizează pe localnici.

Şi primarul localităţii, Daniel Trăistaru, a ieşit printre localnici, el arătând că a cerut de mai mulţi ani suplimentarea forţelor de ordine din localitate. Acesta a ţinut să le transmită localnicilor că "autoritatea statului trebuie întărită". Edilul susţine că din 2016, de când este primar, a făcut solicitări către toţi prefecţii pentru a cere suplimentarea forţelor de ordine şi că s-a adresat chiar fostului ministru al Afacerilor Interne Marcel Vela care i-ar fi răspuns că în contextul pandemiei nu poate suplimenta echipajele de poliţie sau jandarmerie.

Vicepremierul Sorin Grindeanu a comentat situaţia de la Bolintin Vale. 

"Sunt convins că Ministerul de Interne va gestiona situaţia de la Bolintin şi totodată vinovatul pentru crima săvârşită să plătească", a afirmat Grindeanu, la Antena 3.


Forţele de ordine din cadrul Poliţiei Române şi Jandarmeriei intervin în localitatea Bolintin Vale. Aici, mai mulţi locuitori s-au revoltat pe fondul unui incident petrecut în urmă cu trei zile când un şofer a murit după ce a fost agresat şi lovit cu o piatră.

„Având în vedere evenimentul înregistrat la data de 9 ianuarie a.c., în orasul Bolintin Vale, în care un bărbat a fost agresat şi lovit cu o piatră, ulterior decedând, astăzi, în oraş s-au strâns mai multe persoane, pentru a protesta. În localitate a fost constituită zonă specială de siguranţă publică, pentru ca eveninentele să nu escaladeze şi să fie asigurat climatul de ordine si siguranţă publică”, transmite IPJ Giurgiu. 

În data de 9 ianuarie, în jurul orei 20.32, poliţiştii din cadrul Poliţiei Oraşului Bolintin Vale au fost sesizaţi prin apel la 112 de către un bărbat cu privire la faptul că fratele său are un conflict cu mai multe persoane pe o stradă din oraşul Bolintin Vale şi a fost agresat.

„La faţa locului s-au deplasat poliţişti din cadrul Poliţiei Oraşului Bolintin Vale unde a fost identificat un bărbat, din municipiul Bucureşti, care prezenta urme de agresiune şi care a fost transportat ulterior la o unitate sanitară din municipiul Bucureşti pentru acordarea de îngrijiri medicale şi efectuarea de investigaţii”, spun poliţiştii.

Poliţişti au identificat un tânăr, din oraşul Bolintin Vale, care, în timp ce se afla pe bulevardul Republicii din localitate, a avut un conflict spontan cu şoferul unui microbuz care se deplasa în zonă, pe care l-a lovit cu o piatră în zona capului, ulterior acesta prăbuşindu-se pe sol.

Tânărul a fost iniţial reţinut pe o perioadă de 24 de ore, fiind introdus în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv Giurgiu iar la data de 11 ianuarie a.c. a fost prezentat instanţei, care a dispus arestarea preventivă.

Vă recomandăm şi: 

O femeie din Irak a încercat să intre în România cu un paşaport fals de Costa Rica. Ar fi plătit 15.000 de dolari pentru document

Elevii învaţă online pentru că Primăria Giurgiu nu a avut banii pentru plata în avans a gazului necesar încălzirii unităţilor de învăţământ

Giurgiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite