Protest în cimitir la Adunaţii-Copăceni. Oamenii vor schimbarea preotului, care le cere bani pentru orice serviciu religios

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Imagine: Adevărul
Imagine: Adevărul

Zeci de locuitori ai satului Dărăşti-Vlaşca, comuna Adunaţii-Copăceni din Giurgiu, protestează în cimitir, duminică, faţă de obiceiul preotului de a-i taxa pentru orice serviciu religios. Sătui să cumpere lumânări pentru a fi iertaţi de păcate, oamenii cer schimbarea preotului şi aducerea unuia nou în parohia din comună.

Aproximativ 20 de locuitori ai satului Dărăşti-Vlaşca din comuna Adunaţii Copăceni, judeţul Giurgiu, s-au adunat duminică dimineaţă în cimitirul din localitate, în faţa bisericii, pentru a cere plecarea preotului pe care îl acuză că le cere bani pentru orice serviciu religios.

Este vorba în mare parte despre vârstnici care cer schimbarea preotului şi aducerea unuia nou în parohia din comună. Oamenii susţin că părintele le cere bani pentru serviciile religioase, iar unii dintre ei povestesc că părintele le solicită să cumpere obiecte de la biserică, în special lumânări, pentru a fi iertaţi de păcate.

În timp ce protestatarii scandează în faţa bisericii amplasate în cimitir „Vrem alt preot!” şi „Afară!”, în incinta lăcaşului de cult preotul oficiază slujba de duminică.

La faţa locului au fost mobilizaţi şi poliţişti.

Până la ora transmiterii acestei ştiri, potestul, care este în desfăşurate, s-a desfăşurat fără incidente, au declarat pentru News.ro reprezentaţi ai IPJ Giurgiu

Giurgiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite