Prostituate datornice la bugetul local

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Directorul DITL prezentând dosarul prostituatei "campioane"
Directorul DITL prezentând dosarul prostituatei "campioane"

Două femei care „vând plăceri” în afara oraşului, au acumulat amenzi de peste 150.000 de lei. Direcţia de Impozite şi Taxe Locale (DITL) Giurgiu are de recuperat aceste sume din anul 2006.

„Campioană” la capitolul amenzilor este Mihaela Boboc (33 ani). Aceasta a „strâns” în cei doi ani de practicare a celei mai vechi meserii din lume nu mai puţin de 219 procese verbale care însumează peste 110.000 lei. Tânăra se prostituează în Capitală şi este amendată frecvent de către poliţiştii secţiei 3 cu sume între 500 şi 2.000 de lei. Pentru că datele din cartea de identitate indică faptul că aceasta ar locui în Giurgiu, amenzile ajung la DITL.
Vasile Stan, directorul acestei instituţii, susţine că femeia nu este de găsit la acea adresă. „Din anul 2008 se strâng amenzile pe numele acestei femei. Noi am făcut cercetări la faţa locului însă nu este de găsit. La adresa menţionată locuieşte cineva care a cumpărat apartamentul respectiv. E posibil ca tânăra să fi locuit acolo în trecut, cel mai probabil ca şi flotant” spune Vasile Stan care declară că şi-a luat gândul de la recuperarea cuantumului amenzii.
Directorul giurgiuvean afirmă că instituţia pe care o conduce se mai confruntă cu o situaţie asemănătoare. Geta Andrei (30 ani), o altă femeie „uşoară”, a primit din 2006 şi până în 2008 un număr de 87 de procese verbale cu amenzi totalizând 42.900 de lei. Bineînţeles că nu a fost de găsit. „Amenzile pentru Geta Andrei, veneau de la Mărăşeşti. Avea un act de identitate temporar, iar domiciliul era pe strada Bradului din Giurgiu. Nu am găsit pe nimeni cu acest nume acolo. Cred că între timp ori s-a potolit, ori şi-a schimbat actul de identitate pentru că din 2008 nu am mai primit niciun proces verbal” spune Vasile Stan.

Sume trecute la "pierderi"
„Nu avem pârghiile necesare pentru a recupera aceşti bani. Procedurile sunt greoaie, durează cam un an să punem la punct documentaţia din cauza birocraţiei şi a legislaţiei proaste. Într-o ţară civilizată, dacă nu plăteşti amenzile, îţi pierzi anumite drepturi sau intri în puşcărie” susţine Vasile Stan.
Interesant este faptul că, în eventualitatea în care persoana care are de plătit amenzi îşi schimbă domiciliul într-o altă localitate, sumele datorate vor trebui recuperate de Direcţia de Impozite şi Taxe din localitatea respectivă. Este şi cazul unei alte femei care acum câţiva ani acumulase amenzi care totalizau peste două miliarde de lei vechi. „Primeam câte trei sau patru în fiecare zi. Între timp s-a aflat că locuieşte în Bucureşti, iar amenzile s-au transferat acolo. Ne-am zbătut degeaba” mai spune Stan.
În opinia reprezentanţilor DITL Giurgiu, singura soluţie pentru a putea avea control asupra acestui tip de infracţiuni este înfiinţarea caselor de toleranţă.
Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie (IJP) Giurgiu, comisar-şef Mirela Gheţa, a declarat pentru „Adevărul de Seară” că în acest an nu au fost date amenzi pentru practicarea prostituţiei, acest tip de infracţiune încadrându-se în Legea 61/1991 care sancţionează faptele de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice.

Giurgiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite