Ploi torenţiale, grindină şi vânt puternic. Pompierii Detaşamentului Bolintin Deal intervin în mai multe localităţi

Ploi torenţiale, grindină şi vânt puternic. Pompierii Detaşamentului Bolintin Deal intervin în mai multe localităţi

Judeţul Giurgiu a fost sub cod portocaliu de vreme rea                               FOTO Apostol Emil

În numai câteva minute o parte a judeţului Giurgiu s-a confruntat în seara zilei de miercuri, 20 septembrie, cu ploi torenţiale, vânt puternic şi căderi de grindină. Meteorologii au schimbat avertizarea de cod galben în cea de cod portocaliu.

Ştiri pe aceeaşi temă

Până la ora 20.45, în seara zilei de miercuri, 20 septembrie, judeţul Giurgiu a fost sub cod portocaliu de vreme rea. În numai câteva minute au căzut precipitaţii care au depăşit 40 de litri/mp. Ploile au fost însoţite de vânt puternic şi căderi de grindină.

Conform ISU Giurgiu, Detaşamentul de Pompieri Bolintin Deal a avut mai multe intervenţii pentru remedierea pagubelor produse de vremea rea.

Pompierii au intervenit în cazul unui stâlp de electricitate ce s-a înclinat din cauza vântului puternic în localitatea Ciorogârla. De asemenea, au fost prezenţi în localităţile Bolintin Deal şi Bolintin Vale pentru a scoate apa din două curţi inundate de ploaia abundentă.
                       
Detaşamentul de Pompieri Bolintin Deal  a mai intervenit şi pentru asigurare măsurilor de protecţie şi securitate în cazul unui arbore căzut peste cabluri electrice în localitatea Domneşti.

ANMH a emis atenţionare Cod Galben pentru perioada 20 septembrie, ora 11.00 – 21 septembrie, ora 21.00, fenomenele vizate constând în instabilitate atmosferică accentuată, intensificări ale vântului şi cantităţi de apă însemnate. Vizat este şi judeţul Giurgiu. Pentru un timp scurt, în seara zilei de miercuri, meteorologii au schimbat din galben în portocaliu codul de avertizare.

Prefectul judeţului Giurgiu, Crişu Nina Carmen, a aprobat ca în ziua de miercuri, 20 septembrie, începând cu ora 15.00, să se suspende cursurile din învăţământul şcolar în întreg judeţul.

Pe aceeaşi temă:

Şcoli închise în tot judeţul Giurgiu din cauza avertizărilor meteorologice

Cum se vede din satelit ciclonul care loveşte astăzi România

VIDEO Cum s-a văzut Codul Portocaliu în Dâmboviţa: cerul a fost brăzdat de zeci de fulgere şi a plouat torenţial
 

citeste totul despre: