UPDATE Percheziţiile IPJ Olt nu vizează Primăria Giurgiu. Mai multe descinderi au loc în judeţ

UPDATE Percheziţiile IPJ Olt nu vizează Primăria Giurgiu. Mai multe descinderi au loc în judeţ

Percheziţiile vizează achiziţia de mobilier urban                               FOTO Facebook Primăria Giurgiu

Mai multe percheziţii au avut loc joi, 14 septembrie, în cinci judeţe. Poliţiştii verifică mai multe instituţii publice cu privire la achiziţia de mobilier urban. În judeţul Giurgiu sunt verificate mai multe locaţii.

Ştiri pe aceeaşi temă

UPDATE ora 12.00 Oficialii primăriei Giurgiu susţin că percheziţiile efectuate de poliţie nu vizează instituţia.

Percheziţiile sunt efectuate de către poliţiştii din cadrul IPJ Olt la 20 de adrese ale unor persoane fizice sau instituţii din cinci judeţe. Oamenii legii verifică operaţiuni fictive cu bunuri efectuate de firme fantomă.

În acest dosar sunt suspectate persoane care ar fi livrat unor instituţii mobilier urban pentru care nu aveau acte de provenienţă, cauzând un prejudiciu de 6.800.000 de lei.

Percheziţiile au fost făcute de Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din Olt, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt în judeţele Olt, Dâmboviţa, Giurgiu, Dolj şi Teleorman, la locuinţele unor persoane şi la sediile sociale ale unor persoane juridice.

”Din cercetări a reieşit că, în cadrul unui circuit economic, s-ar fi desfăşurat operaţiuni fictive cu bunuri, prin intermediul unor firme de tip fantomă. În fapt, persoane implicate ar fi livrat, către instituţii, bunuri (mobilier urban), fără a avea documente justificative de provenienţă”, se arată într-un comunicat official al Poliţiei Române.

În activităţi sunt angrenaţi şi luptători de acţiuni speciale din Olt şi poliţişti de la inspectoratele de poliţie judeţene Dâmboviţa, Giurgiu, Dolj şi Teleorman.


 

Pe aceeaşi temă:

Descinderi la proxeneţi şi traficanţi de minori. Cinci suspecţi, arestaţi preventiv

Percheziţii în cinci judeţe. Sunt implicate instituţii publice bănuite că au cumpărat mobilier urban fără să verifice provenienţa

Percheziţii la firme şi persoane bănuite de evaziune fiscală cu materiale de construcţii


 

citeste totul despre: