Senatorul Niculae Bădălău, urmărit penal pentru trafic de influenţă. Şeful PSD Giurgiu are zeci de mii de euro în conturi, bijuterii, tablouri şi cinci terenuri

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Niculae Bădălău are probleme / FOTO Bogdan Vladu
Niculae Bădălău are probleme / FOTO Bogdan Vladu

Senatorul PSD Niculae Bădălău este urmărit penal pentru trafic de influenţă. Acesta este acuzat că ar fi apărat interesele unor firme suspectate de evaziune fiscală prin intervenţii la persoane din Prefectura Giurgiu, ANAF şi APIA.

Săptămâna a început cum nu se poate mai prost pentru senatorul Niculae Bădălău. Şeful social-democraţilor giurgiuveni a dat cu subsemnatul la DNA, fiind bănuit că ar fi protejat mai multe firme suspectate de evaziune fiscală.

Procurorii au dispus începerea urmăririi penale faţă de parlamentarul Niculae Bădălău “în sarcina căuia s-a reţinut infracţiunea de trafic de influenţă, raportat la faptul că ar fi apărat interesele unei societăţi comerciale implicate în circuitul financiar fraudulos prin demersuri făcute atât la nivelul conducerii ANAF, cât şi pe lângă persoane cu funcţii în instituţiile de stat din judeţul Giurgiu (prefectură, conducerea APIA)” se arată într-un comunicat de presă emis luni, 28 octombrie de Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA).

Conform aceluiaşi document, există mai multe probe conform cărora firma pentru care a intervenit senatorul giurgiuvean a primit de la APIA peste 2,7 milioane de lei careu au fost folosiţi în circuitul evazionist şi nu în scopul pentru care banii fuseseră alocaţi.

De asemenea, aceeaşi firmă i-a pus la dispoziţie senatorului, cu titlu gratuit, produse alimentare pentru un eveniment organizat la restaurantul său.

Totodată, oamenii legii îl acuză pe Niculae Bădălău că şi-ar fi folosit influenţa pentru a-şi angaja o persoană care lucra la cabinetul său senatorial la una din societăţile comerciale implicate în circuitul evazionist.

Se pare că persoana vizată este Daniela Bardan, consilier judeţean PSD. Conform DNA, aceasta figura angajată şi a încasat bani fără să desfăşoare vreo activitate în cadrul societăţii respective.

Se declară nevinovat

Senatorul Niculae Bădălău a oferit o serie de declaraţii atât înainte de a intra în sediul DNA cât şi după audiere.

Acesta susţine că este nevinovat şi că are conştiinţa împăcată. El a spus de asemenea că îşi va da demisia dacă se va cere ridicarea imunităţii sale.

“Voi răspunde în faţa legii ca orice cetăţean dacă se dovedeşte că am vreo implicaţie” a spus Niculae Bădălău conform Mediafax.

“Dânşii spun că eu aş fi facilitat aceste întâlniri, dar eu nu ştiu ce s-a discutat la aceste întâlniri. Acea firmă este suspectată că a făcut evaziune şi eu am facilitat întâlnirea cu un înalt oficial”, a declarat Bădălău. El a adăugat: “Credeţi-mă că orice om are probleme în jueţţul Giurgiu, eu, ca parlamentar, sunt dispus să-l ajut” a spus Niculae Bădălău la ieşirea din sediul DNA.

Niculae Bădălău a vorbit, tot la ieşirea de la DNA, şi despre Daniela Bardan, consilier judeţean PSD, şi despre modul de angajare a acesteia la una dintre firmele vizate în dosar.

"A fost audiată şi o apropiată, o colegă de partid. Ea s-a angajat la această firmă, procurorii consideră că ea e angajată, dar nu se ducea la serviciu. Iertaţi-mă, dar ce legătură am eu? Ei spun că oamenii ăia ar ţine-o pe 1.500 de lei, dar că este influenţa mea. A fost audiată cum s-a angajat acolo", a spus senatorul.

Cine este Niculae Bădălău

În vârstă de 52 de ani, Niculae Bădălău este senator de Giurgiu şi preşedinte al organizaţiei judeţene a PSD Giurgiu.

Acesta a intrat în afaceri după Revoluţie şi ulterior în politică. A fost pe rând subprefect şi prefect al judeţului Giurgiu, deputat de Giurgiu, iar din 2012 senator.

Şeful social-democraţilor giurgiuveni a mai avut probleme cu legea în anul 1988 atunci când a fost condamnat la un an de închisoare după ce ar fi furat patru saci de grâu de la CAP-ul la care lucra, însă a fost achitat ulterior.

Între 2006 şi 2008 Niculae Bădălău a mai fost implicat într-o afacere imobiliară suspectă, a fost cercetat pentru spălare de bani, iar pe numele său ANI a întocmit un dosar de fals în declaraţii.

Averea senatorului

Conform declaraţiei de avere completate în această vară, senatorul Niculae Bădălău deţine cinci terenuri cu o suprafaţă totală de 2,1 hectare în comuna giurgiuveană Ogrezeni, oraşul Bolintin Vale şi municipiul Bucureşti.

Omul politic giurgiuvean deţine o casă de locuit în Bolintin Vale şi una de vacanţă în Ogrezeni.

Niculae Bădălău are bijuterii şi tablouri în valoare de aproape 40.000 de euro. În conturi deţine peste 28.000 de euro, alţi 45.000 de euro reprezentând împrumuturi acordate în nume personal către o societate comercială.

Senatorul giurgiuvean şi-a vândut în urmă cu un an autoturismul Mercedes ML cu 50.000 de euro şi a rămas doar cu o motocicletă Yamaha.

Niculae Bădălău a câştigat în 2012 aproximativ 30.000 de lei, majoritatea banilor provenind din indemnizaţia de senator (18.600 de lei).  

Zeci de persoane audiate pentru prejudicii de zeci de milioane de euro

Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) a anunţat luni dimineaţă, prin intermediul unui comunicat, o acţiune amplă într-un dosar privind infracţiuni de corupţie şi evaziune fiscală în care sunt implicate peste 50 de persoane.

În cursul dimineţii de luni, 28 octombrie au avut loc 160 de percheziţii la sediul unor firme şi persoane din municipiul Bucureşti şi judeţele Giurgiu, Prahova, Ialomiţa, Arad şi Călăraşi.

Valoarea totală a prejudiciului se ridică la 50 de milioane de euro.

PE ACEEAŞI TEMĂ:

Cine este femeia misterioasă pentru care senatorul Niculae Bădălău ar fi intervenit să fie angajată la o firmă aflată în vizorul DNA

Zeci de percheziţii la sediile unor firme din Bucureşti şi alte cinci judeţe printre care şi Giurgiu. Pe lista suspecţilor se află şi senatorul Niculae Bădălău

Trecutul zbuciumat al baronului de Giurgiu, Niculae Bădălău, urmărit penal în cazul evaziunii de 50 de milioane de euro

Dragnea: Îl cunosc pe Bădălău. Sper din toată inima să nu fie implicat

Giurgiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite