FOTO VIDEO Steven Seagal a adoptat un câine de la adăpostul Dogtown. Actorul i-a schimbat numele din Negruţu în Grivei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Steven Seagal a adoptat la distanţă un patruped vaccinat şi sterilizat FOTO Dorin Constanda
Steven Seagal a adoptat la distanţă un patruped vaccinat şi sterilizat FOTO Dorin Constanda

Steven Seagal (62 de ani), cunoscut publicului larg pentru filmele de acţiune în care a evoluat, a adoptat duminică, 17 noiembrie, un maidanez de la „Dogtown”, un adăpost pentru animale fără stăpân situat în satul Uzunu, comuna Călugăreni din judeţul Giurgiu.

După Mickey Rourke, un alt actor celebru pentru filmele de acţiune de la Hollywood a decis să adopte un câine din România.

Steven Seagal a adoptat la distanţă un patruped, sterlizat, vaccinat, înregistrat şi care deţine acte, din cei care se află în adăpostul fundaţiei, semnând duminică după-amiază contractul pentru adopţie, prin care actorul se obligă să trimită lunar suma de 60 de lei pentru întreţinerea animalului.

Susţinător al adopţiilor responsabile, actorul american mai are acasă patru câini de talie mare.

Actorul american a ajuns la Centrul zonal de protecţie, îngrijire şi adopţie a animalelor fără stăpân „Dogtown” în jurul orei 15.45.

Acesta a fost însoţit de o echipă formată din prieteni români, dar şi de mai multe gărzi de corp.

„Vreau să vă mulţumesc că aţi construit un asemenea adăpost. Câinele este cel mai bun prieten al omului, aşa se spune peste tot în lume. Sunt milioane de câini care pot iubi şi proteja familiile de care aparţin. Prezenţa mea aici este pentru a susţine această legătură dintre om şi animal”, le-a spus Seagal reprezentanţilor adăpostului.

Seagal a acordat un scurt interviu după care a vizitat adăpostul şi condiţiile pe care acesta le oferă. Actorul american a făcut chiar poze câinilor din padocuri dar şi unui teren din apropiere unde ar putea filma câteva cadre pentru următorul film.

Steven Seagal a avut de ales între trei maidanezi selectaţi iniţial de personalul de la „Dogtown”. 

Actorul s-a hotărât asupra unui căţel de culoare neagră, în vârstă de şapte luni, pe nume „Negruţu”. La cererea actorului, acesta a fost rebotezat „Grivei”

Maidanezul ar putea ajunge la reşedinţa lui Seagal anul viitor.

Totodată, actorul american a donat Asociaţiei Portico patru tone de mâncare pentru animale, potrivit preşedintelui asociaţiei Portico, Florian Fugaşin.
 

Dogtown este unul dintre proiectele asociaţiei Portico. În prezent, în centrul zonal de protecţie a animalelor din Uzunu se găsesc 1.409 câini, organizaţia continuând să dezvolte spaţiile de cazare pentru a oferi spaţiu şi persoanelor care doresc să îşi protejeze câinii comunitari oferindu-le îngrijire medicală, hrană şi adăpost.

Situat la aproximativ 35 de kilometri de Bucureşti, „Dogtown” a fost construit pe terenul unei foste crescătorii de păsări deţinute de un om de afaceri sirian în urma une parteneriat încheiat între Asociaţia „Portico” şi Primăria municipiului Bucureşti.

Conform directorului Florian Fugaşin, „Portico” nu plăteşte chirie pentru terenul utilizat.

„Oraşul câinilor” se întinde momentan pe o suprafaţă de aproape 10 hectare, fiind dat în folosinţă în luna mai a anului trecut. Adăpostul desfăşoară activităţi de vaccinare, deparazitare, adopţie şi cazare a câinilor fără stăpân.

În momentul adopţiei, fiecare persoană primeşte alături de maidanez un paşaport internaţional, o lesă, un bol pentru mâncare, jucării, hrană pentru zece zile, microcip şi un abonament pe două luni de dresaj gratuit la o firmă specializată din Bucureşti.
 


Citeşte şi:

FOTO Cum sunt ţinuţi maidanezii din adăpostul de la Mihăileşti: municipalitatea a plătit firmelor private de hingheri peste un miliard de lei

La câţiva kilometri de Capitală, în judeţul Giurgiu, se află cel mai mare adăpost canin al municipalităţii, cel de la Mihăileşti. În jur de 700 de animale sunt închise în cuşti metalice, aşteptând să fie adoptate sau, potrivit noii legi, eutanasiate. Până în acest moment, municipalitatea a plătit un miliard şapte sute de lei firmelor private care se ocupă de capturarea maidanezilor.

VIDEO Imaginile şi mesajele dure despre eutanasie care rulau pe panourile publicitare din Capitală au fost interzise de municipalitate

Reprezentanţii Grupului de Iniţiativă pentru Responsabilitate Civică (IREC) au anunţat că, după ce au sesizat municipalitatea cu privire la apariţia mai multor mesaje antiromâneşti pe panourile publicitare din Capitală, spoturile au fost retrase. Totodată, în timpul clipurilor erau prezentate imagini dure cu maidanezi morţi.

Soluţia lui Oprescu pentru maidanezi: bucureştenii să adopte 140 de câini pe zi. Planul care va scăpa oraşul de maidanezi în 18 luni putea fi aplicat şi până acum

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a prezentat, luni, un plan elaborat pe o perioadă de 18 luni, prin care tot bucureştenii vor scăpa de problema maidanezilor. Problema este că accentul cade tot pe adopţii, prin care bucureştenii şi ONG-urile ar trebui să ia acasă aproximativ 140 de câini pe zi.

Giurgiu



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite