Muncă la negru pentru 500 de lei pe lună şi un pachet de ţigări pe zi

Inspectoratul Teritorial de Muncă(ITM) Giurgiu a “stricat” din nou planurile agenţilor economici giurgiuveni care-şi tratează angajaţii ca pe nişte sclavi, folosindu-se de aceştia fără să le fi încheiat forme legale de muncă.

Ştiri pe aceeaşi temă

Vizate în controalele ITM de săptămâna trecută au fost societăţile comerciale care au ca obiect de activitate recuperarea deşeurilor feroase şi neferoase, acţiunea de control fiind realizată împreună cu reprezentanţi ai Inspectoratului Judeţean de Poliţie – Serviciul Economic.

Amenzi de 39.000 de lei

În urma verificărilor făcute de inspectorii pe relaţii de muncă şi cei Securitate şi Sănătate în Muncă au fost găsiţi 13 giurgiuveni care lucrau “la negru”, firma în cauză fiind sancţionată cu câte 3.000 de lei pentru fiecare angajat, iar la cea de-a doua societate controlată, inspectorii ITM au găsit un singur angajat fără forme legale.
“Acţiunile vor continua şi în perioada următoare şi continuăm să vizăm această activitate de tăiere a fierului vechi pentru că cei mai mulţi dintre lucrătorii din acest domeniu lucrează fără forme legale. Cei care au fost verificaţi de noi lucrau fără exhipamente special, aveau mâinile arse şi pline de sânge din cauza rănilor produse, tuburile de oxigen folosite la tăiere nu erau asigurate. Primesc în general, 500 de lei şi un pachet de ţigări pe zi pentru a munci «la negru»”, a spus pentru “Adevărul de Seară”, Petruş Savelie, directorul ITM Giurgiu.

                                                               

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările