Mesaj la moartea lui Vili, tânărul rom ucis în atentatul rasist din Germania: „Băi, sunteţi nişte nimicuri!“

Mesaj la moartea lui Vili, tânărul rom ucis în atentatul rasist din Germania: „Băi, sunteţi nişte nimicuri!“

Gelu Duminică - activist şi sociolog rom Sursa Facebook GD

Gelu Duminică, sociologul de etnie romă care militează pentru drepturile şi emanciparea acestei minorităţi, a adresa un mesaj celor care au comentat referitor la moartea tânărului din Giurgiu, în atentatul rasist din Hanau, Germania.

Ştiri pe aceeaşi temă

Gelu Duminică a confirmat faptul că Vili Victor Păun, tânărul ucis în atentatul din Hanau, Germania, este rom - lucru comentat intens pe forumuri la apariţia fotografiei victimei.

El însuşi rom, Duminică nu s-a sfiit să adreseze un mesaj dur celor care au luat în discuţie etnia lui Vili.

„Pentru cine nu ştie, cetăţeanul român victimă a atentatului de la Berlin este etnic rom. Ieşise de la muncă şi s-a întâlnit cu nişte prieteni la o bere. Din păcate pentru el, a fost ultima din viaţa lui pentru că un dobitoc extremist a ales să-şi arate ura împuşcând oameni.

Da, unul din miile de cetăţeni români de etnie romă care MUNCEŞTE legal şi-a găsit sfârşitul într-un atentat care viza musulmanii. Rasismul omoară totul în jurul său şi întâmplarea asta ne arată că rasismul nu are drept ţintă doar pe cei ce sunt principalii vizaţi, ci cu noi toţi! Sunt sute de oameni care împroaşcă ură comentând articolele mele. Sunt sute de mii de români care urăsc romii, imigranţii, ungurii, homosexualii etc., arătând cât de mult se urăsc pe ei înşişi.

Lor le dedic aceste cuvinte: Băi, sunteţi nişte nimicuri!“ 

Românul omorât în atentatul din oraşul german Hanau era un tânăr în vârstă de 23 ani din Giurgiu. Vili Viorel Păun era nepotul primarului Marian Pătuleanu din comuna Singureni, Giurgiu - scrie romaniatv.net

Băiatul trăia în Germania cu părinţii săi şi lucra pe un post de curier. Joi seara se întorcea de la muncă şi se afla în maşină, în faţa unuia dintre cele două restaurante orientale. Viorel n-a mai apucat să coboare din maşină, fiind ucis pe loc de atacator. Fotografia cu care presa germană a ilustrat atentatul de joi seara este exact maşina lui Viorel.

„Copilul venind de la muncă s-a oprit în faţa unui chioşc, nu a apucat să se dea jos din maşină că a fost împuşcat“, au povestit îndurerate rudele băiatului.

„Maşina în care se afla era a lui. Este ceva terifiant. Era tânăr, avea 23 de ani. Stătea în faţa restaurantului, în maşină. Nimeni din România nu a luat legătura cu familia decedatului, nicio autoritate. La momentul actual nu se ştie când va fi adus în ţară. Viorel era singur la părinţi”, a declarat la RTV Marian Pătuleanu, primarul din Singureni. 

Nouă oameni (turci, bosniaci, bulgari şi un român) au murit în atacul armat din Hanau, ucise de extremistul german Tobis Ratjen (43 ani), care s-a sinucis în cele din urmă, după ce şi-a executat mama în faţa tatălui său. 

Vili (dreapta) alături de părinţii lui Sursa Facebook Păun Niculescu

Vili la volan, cu tatăl său Sursa Facebook Păun Niculescu

Pe aceeaşi temă: 

Cine este românul ucis în atentatul din Hanau. Avea doar 23 ani şi oprise la un chioşc să-şi ia de mâncare. N-a mai apucat să coboare din maşină

Klaus Iohannis a transmis condoleanţe familiei românului ucis în atacul din Germania

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: