Judecătorii gălăţeni au decis ca Ioan Garagancea, fostul şef SRI Giurgiu, acuzat că a coordonat o grupare infracţională de traficanţi cu motorină, să fie cercetat în libertate

Judecătorii gălăţeni au decis ca Ioan Garagancea, fostul şef SRI Giurgiu, acuzat că a coordonat o grupare infracţională de traficanţi cu motorină, să fie cercetat în libertate

Nava a fost reţinută la Giurgiu la sfârşitul săptămânii trecute

După ce, timp de trei zile, au audiat 50 de persoane, care au prejudiciat statul cu şapte milioane de euro, munca procurorilor s-a dus pe „apa sâmbetei”.

Ştiri pe aceeaşi temă

După ce procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) au anunţat joi destructurarea unei reţele formate din 50 de persoane, care în decursul a şapte luni au fraudat statul cu aproape 7 milioane de euro, judecătorii gălăţeni au luat o decizie care i-a contrariat pe cei care au instrumentat acest dosar: evazioniştii vor fi cercetaţi în libertate.
Astfel, după ce timp de trei zile au fost audiate peste 50 de persoane implicate în acest caz, procurorii DIICOT Galaţi a făcut cinci propuneri de arestare preventivă. Erau vizaţi capii reţelei, în frunte cu Ioan Garagancea , fostul şef al SRI Giurgiu  şi Ioan Sas, la care se adaugă alţi doi cetăţeni români şi unul sârb. Judecătorii gălăţeni au dispus cercetarea acestora în liberate însă cu interdicţia de a părăsi ţara.

În perioada noiembrie 2010 – iunie 2011, membrii grupării  au transportat, în repetate rânduri, de pe teritoriul Ucrainei spre România, cantitatea  de peste 15.000 tone motorină.
Combustibilul era încărcat pe nave sub pavilion străin, aparţinând învinuiţilor şi era introdus pe teritoriul României prin P.T.F. Galaţi Port, unde era declarat ca fiind în tranzit către Serbia.

“Popas” aproape de Giurgiu

Ulterior, navele acostau la km fluvial 503, în apropierea municipiului Giurgiu, unde învinuiţii  rupeau sigiliile vamale şi descărcau motorina în diferite barje sau nave autopropulsate. Combustibilul era apoi comercializat prin intermediul unor firme controlate de către membrii grupării.

CITEŞTE mai multe aici: DOSARUL "CONTRBANDĂ CU VAPORUL"/Fostul şef SRI Giurgiu a fost eliberat de judecătorii gălăţeni

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările