Imilian Şerbănică, antrenor: „Cred că Rusescu va ajunge la o echipă mult mai mare decât Steaua. Valoarea îl recomandă”

Imilian Şerbănică, antrenor: „Cred că Rusescu va ajunge la o echipă mult mai mare decât Steaua. Valoarea îl recomandă”

Raul Rusescu (foto Răzvan Păsărică)

Fostul antrenor al lui Raul Rusescu pe când acesta evolua la Dunărea Giurgiu, Imilian Şerbănică, are numai cuvinte de laudă despre fostul său elev. Actualul tehnician al formaţiei Astra II susţine că Rusescu va ajunge la o echipă mult mai mare decât Steaua, fiind recomandat de calităţile sale extraordinare.

Ştiri pe aceeaşi temă

Unul dintre cei mai mediatizaţi fotbalişti români ai momentului, Raul Rusescu (23 de ani), a evoluat în sezonul 2006/2007 la Dunărea Giurgiu fiind împrumutat de Unirea Urziceni. Deşi era în ultimul an de juniorat, atacantul oltean s-a impus ca titular, având un sezon de vis la malul Dunării fiind cel mai utilizat jucător din lotul „acvilelor” şi cel mai bun marcator al echipei.

Antrenorul de-atunci al lui Rusescu, Imilian Şerbănică, îl descrie ca pe-un marcator înnăscut, ambiţios şi foarte cuminte.

„Era un jucător penetrant, care muncea foarte mult. Încă de atunci se vedea că are stofă şi reuşea să marcheze prin execuţii spectaculoase. În acel sezon, fiecare ehipă era obligată să evolueze cu un junior pe teren. Noi aveam doi, pe Rusescu şi pe Negură care jucau meci de meci nu pentru că erau juniori ci pentru că erau mai buni decât cei care evolua pe posturile lor. Au jucat pe valoare” a declarat Imilian Şerbănică pentru „Adevărul”.

A debutat cu gol la malul Dunării

Tehnicianul giurgiuvean povesteşte că primul meci oficial al lui Rusescu în tricoul Dunării Giurgiu a fost unul de senzaţie, acesta reuşind să marcheze împotriva Sportului Studenţesc, echipă care încheiase sezonul precedent pe locul 4 însă fusese retrogradată de Federaţie. „Sportul avea echipa aceea nebună cu Tibi Bălan, Varga, sau Curelea. Au dat gol în minutul 84 prin Varga, din penalty, după care, în utlimul minut, Rusescu a reuşit să egaleze cu o execuţie extraordinară” rememorează Şerbănică.

Atacant de rasă

Acesta susţine că deşi la început era descumpănit pentru că fusese împrumutat la Giurgiu, Rusescu a căpătat încredere pentru că a fost folosit meci de meci.

„Era un copil foarte cuminte, ascultător şi care rămânea după antrenamente să-şi îmbunătăţească jocul. Nici acum nu ne-a uitat. Mai vorbim din când în când, mai îmi urează un <La mulţi ani>, este foarte atent” îl laudă Şerbănică care este în stare să parieze că Rusescu va ajunge la o echipă mult mai importantă decât Steaua.

„Eu cred în acest băiat şi în calităţile lui. Va ajunge la o echipă mult mai mare decât Steaua pentru că valoarea îl recomandă” a spus Şerbănică.

CIFRELE LUI RUSESCU LA DUNĂREA GIURGIU (ÎN CAMPIONAT, SEZONUL 2006/2007):
- 31 de meciuri în 34 de etape (singurele absenţe s-au datorat faptului că a fost convocat la Echipa Naţională U-19)
- 2.727 de minute evoluate (cele mai multe din întreg lotul)
- 13 goluri marcate (golgheterul formaţiei giurgiuvene)


DUNĂREA GIURGIU ÎN SEZONUL 2006/2007 (Echipa tip): A. Ene – M. Rusu, Ciocârlan (cpt), Ardeleanu – Negură, C. Gheorghe, V. Gheorghe, Băjenaru, Mocioi – Bănaru, RUSESCU. Antrenor: Imilian Şerbănică.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: