UPDATE Iarnă cu probleme în judeţul Giurgiu. Restricţii la frontieră, 21 de localităţi fără curent electric, şcoli închise

UPDATE Iarnă cu probleme în judeţul Giurgiu. Restricţii la frontieră, 21 de localităţi fără curent electric, şcoli închise

Copaci căzuţi din cauza viscolului                                            FOTO: ISU Giurgiu

ISU Giurgiu a intervenit în noaptea de 5/6 februarie pentru degajarea unor stâlpi de electricitate căzuţi din cauza vremii. Zăpada face probleme şi la frontiera cu Bulgaria.

Ştiri pe aceeaşi temă

UPDATE Având în vedere faptul că în localităţile Bucşani, Bulbucata, Călugăreni, Comana, Daia, Frăteşti, Ghimpaţi, Gogoşari, Gostinari, Greaca, Hotarele, Iepureşti, Izvoarele, Letca Nouă, Malu, Oinacu, Putineiu, Schitu, Slobozia, Stăneşti şi Toporu se înregistrează probleme cu furnizarea energiei electrice, la nivelul Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Giurgiu s-a luat decizia suspendării cursurilor în unităţile de învăţământ din aceste localităţi, pentru ziua de astăzi, 06 februarie.

De asemenea, tot astăzi, în urma consultărilor cu directorii instituţiilor de învăţământ, cursurile vor fi suspendate şi în localităţile Băneasa, Floreşti, Stoeneşti, Răsuceni, Singureni, Mihai Bravu, Isvoarele, Gostinu şi Prundu.

Autorităţile anunţă restricţii de trafic la Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu - Ruse.  „Din cauza condiţiilor meteorologice nefavorbile şi a ninsorilor abundente, atât în Republica Bulgaria, cât şi pe teritoriul regiunii Ruse, la solicitarea autorităţilor bulgare, începând cu data de 05.02.2020, ora 23:40 a fost adoptată următoarea măsura restricţionării circulaţiei pentru mijloacele de transport cu masa de peste 12 tone din România către Republica Bulgaria, prin Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu-Ruse”, anunţă ISU Giurgiu.

Autorităţile de frontieră din cele două state vor ţine permanent legătura, în vederea stabilirii unor măsuri comune, astfel încât, la ridicarea restricţiilor de circulaţie pentru camioane pe teritoriul Bulgariei, controlul de frontieră să se desfăşoare operativ.

Odată cu aplicarea acestei măsuri, şoferii camioanelor vor fi îndrumaţi de echipajele Poliţiei Rutiere spre staţionarea în parcările special amenajate în zona benzinăriilor, pe DN5.

Înnoaptea de 5/6 februarie, ISU Giurgiu aintervenit în următoarele situaţii:

  • stâlp de electricitate căzut pe  carosabil - localitatea Joiţa
  • copac căzut pe un autoturism - municipiul Giurgiu
  • trafic restricţionat din cauza unui autotren care a derapat - A1, kilometrul 36
  • stâlp de electricitate căzut pe carosabil - Domneşti
  • stâlp de telefonie căzut pe carosabil - Domneşti
  • accident rutier: bărbat lovit de un autotren - DN5, localitatea Plopşoru

În judeţul Giurgiu toate drumurile sunt deschise circulaţiei, în  condiţii de iarnă.

La ora 06:00, în judeţul Giurgiu erau afectate 23 de linii de medie tensiune, energia electrică fiind întreruptă parţial în 21 de localităţi: Bucşani, Bulbucata, Călugăreni, Comana, Daia, Frăteşti, Ghimpaţi, Gogoşari, Gostinari, Greaca, Hotarele, Iepureşti, Izvoarele, Letca Nouă, Malu, Oinacu, Putineiu, Schitu, Slobozia, Stăneşti, Toporu.

Pe aceeaşi temă:

Situaţia unităţilor de învăţământ din ţară închise parţial şi total din cauza gripei, miercuri

  

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: