Handbalistele de la Nova Force Giurgiu s-au calificat la Turneul Final

Handbalistele de la Nova Force Giurgiu s-au calificat la Turneul Final

Handbalistele de la Nova Force

Echipa de handbal feminin CS Nova Force Giurgiu s-a calificat la Turneul Final rezervat Junioarelor II organizat de Federaţia Română de Handbal (FRH). Este pentru prima dată în istoria handbalului feminin giurgiuvean când o formaţie reuşeşte o asemenea performanţă.

Ştiri pe aceeaşi temă

Repartizată în Grupa a II-a Semifinală alături de LPS Târgu Neamţ (gazda turneului), CSS Botoşani, Dinamo Braşov şi ACS 181 SSP Bucureşti, CS Nova Force Giurgiu era creditată de specialişti doar cu şanse teoretice la calificarea în ultimul act al competiţiei rezervate junioarelor II.

Toate aceste calcule au fost spulberate ulterior, formaţia antrenată de Virgil Georgescu reuşind în premieră să ajungă în Turneul Final după trei victorii şi o înfrângere.

Competiţia organizată la Târgu Neamţ în perioada 4-6 mai a început greu pentru CS Nova Force care a cedat în primul joc, scor 20-32 în faţa formaţiei ACS 181 Bucureşti.

Au urmat trei victorii: 30-18 cu Dinamo Braşov, 17-16 cu LPS Târgu Neamţ şi 24-16 cu CSS Botoşani, echipa giurgiuveană lăsând „acasă” gazda turneului semifinal.

„Obiectivul din acest an era participarea la turneul semifinal însă am susţinut mereu că vom lupta pentru accederea în ultimul act al competiţiei. Este un rezultat istoric pentru handbalul giurgiuvean, chiar dacă în ultimul an, în urma unei colaborări cu ACS 181 Bucureşti, ca antrenor secund, împreună cu două handaliste de la Nova Force, am câştigat titlul da campioni naţionali” a declarat pentru „Adevărul” antrenorul Virgil Georgescu.

Acesta susţine că meciurile din cadrul turneului semifinal au fost extrem de dificile, formaţia giurgiuveană trebuind să evolueze nu numai contra unui public ostil ci şi contra arbitrajelor.

„A fost un turneu foarte greu, contra unor echipe bune însă şi cu arbitraje părtinitoare. Jocul decisiv pentru noi a fost cu formaţia gazdă de care am reuşit să trecem la limită după un meci cu multe răsturnări de situaţie şi cu un arbitraj potrivnic. Sunt mândru de fetele mele care au ascultat de indicaţiile tactice şi au reuşit să câştige trei meciuri. În cadrul Turneului Final vom încerca să evoluăm cât mai bine şi vom trata toate meciurile la fel de serios” a mai spus Virgil Georgescu.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările