Giurgiu: Au descoperit frumuseţile Africii cu "Adevărul"

Giurgiu: Au descoperit frumuseţile Africii cu

Tudorel încadrat de Lenuţa şi Ema

Tudorel Belu (39 de ani), soţia sa Lenuţa (39 de ani) şi fiica lor Ema (15 ani) au fost cei trei giurgiuveni care, timp de o săptămână, au vizitat Kenya alături de alţi 12 câştigători ai concursului „Rahan te trimite în safari” organizat de Adevărul Holding.

Ştiri pe aceeaşi temă

Familia Belu povesteşte cu emoţie despre „expediţia în necunoscut” începută pe 28 ianuarie şi încheiată şapte zile mai târziu. „Multă lume nu îşi dă seama câtă frumuseţe ascunde continentul negru. Te întreabă unde ai fost şi, când le spui Africa, se uită la tine ciudat. «Fugi de-aici. Tu n-auzi cum sună Africa?!»” spune Tudorel, bărbatul fascinat de „Rahan”, eroul copilăriei sale. „De-abia aşteptam să ajungem în Kenya şi uite că a trecut aproape o lună de când ne-am întors”.
Acesta recunoaşte că o astfel de expediţie o faci o dată în viaţă. „Dacă n-aş fi câştigat la concursul organizat de «Adevărul» n-aş fi ajuns în Africa niciodată. Costurile sunt foarte mari”.

Răsfăţ culinar la „Carnivore”
Ajunşi în capitala Kenyei, Nairobi, după aproape 12 ore de zbor, giurgiuvenii au trecut de la cele -15 grade Celsius din România, la peste 20 de grade Celsius. „Am trecut de la iarnă la vară în câteva ore. Ne-am întors bronzaţi. Condiţiile de cazare şi masă au fost excelente” spune Tudorel care afirmă că prima oprire a „delegaţiei” României a fost la restaurantul „Carnivore” din Nairobi unde au făcut cunoştinţă cu bucătăria africană. „Este un restaurant celebru în Kenya. Am mâncat de la carne de struţ la frigărui din carne de crocodil şi de cămilă. Preferata mea a fost supa din nucă de cocos” afirmă Tudorel Belu, completat de soţia sa, Lenuţa: „Mi-au plăcut legumele foarte mult. Nu ştiu de unde aveau roşiile dar erau mai bune decât cele din România”.

Safari în sudul Kenyei
După o „încălzire” făcută la Parcul Naţional din Nairobi şi la o plantaţie de ceai, câştigătorii concursului organizat de „Adevărul” s-au îndreptat către rezervaţia naturală Masai Mara acolo unde timp de trei zile au luat parte la un safari. „A fost fascinant. Am ajuns până aproape de graniţa cu Tanzania şi am avut norocul să surprindem în mediul lor natural o grămadă de animale de la lei la elefanţi şi de la girafe la zebre şi hiene” rememorează Tudorel Belu. Acesta susţine că noaptea se întorceau la corturi, într-o zonă securizată cu gard din sârmă, electrificat. Înainte de întoarcerea acasă, familia Belu a ţinut neapărat să cumpere câteva suvenire, pentru care au negociat cu localnicii. „Am luat câteva lucruri pentru noi, dar şi câteva cadouri pentru prieteni” afirmă Lenuţa.

Nu s-au săturat de „adrenalină”
La trei săptămâni după întoarcerea din „aventura vieţii”, Tudorel Belu spune că spiritul de aventură al familiei sale va exista cât timp vor fi sănătoşi. Giurgiuveanul de-abia aşteaptă să vină vara pentru a putea reînnoda şirul drumeţiilor. „Ne oprim direct la munte. N-am de gând să las cortul să se usuce în debara. Cel mai aproape de noi este Transfăgărăşanul”.
După experienţa extraordinară din Africa, Tudorel Belu ar vrea să participe şi la un concurs al cărui premiu să fie o croazieră în jurul lumii. „De data asta cred că mă dă şeful afară”.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările