Peste 60% din elevii giurgiuveni au obţinut certificat de competenţă „experimentat” la prima probă a Bacalaureatului 2013

Peste 60% din elevii giurgiuveni au obţinut certificat de competenţă „experimentat” la prima probă a Bacalaureatului 2013

Elevii giurgiuveni se "încălzesc" pentru probele scrise / FOTO Arhivă Adevărul

Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) Giurgiu a centralizat rezultatele probei de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală la limba română desfăşurate în perioada 10-12 iunie. Cei mai mulţi dintre absolvenţii clasei a XII-a au fost consideraţi utilizatori experimentaţi.

Ştiri pe aceeaşi temă

Dintre cei 1.485 de candidaţi înscrişi numai 3 nu s-au prezentat pentru a fi testaţi. Peste 60% din cei care au promovat au primit din partea examinatorilor certificatul de competenţă „experimentat”, echivalentul notelor de 9 şi 10.

Judeţul Giurgiu se încadrează la acest capitol în media naţională care a fost de 62,86%.

Aproximativ 20% din candidaţii giurgiuveni au fost evaluaţi drept utilizator avansat în timp ce 17% s-au încadrat la utilizator mediu.

Rezultatele complete ale probei de Evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română în judeţul Giurgiu:
- utilizator experimentat: 908 candidaţi (61,27%);
- utilizator avansat: 319 candidaţi (21,52%);
- utilizator mediu: 255 candidaţi (17,20%).

Bacalaureatul va continua în perioada 17-21 iunie cu evaluarea competenţelor digitale şi între 25-28 iunie cu evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională.

Probele scrise încep la 1 iulie cu limba şi literatura română. La 2 iulie este programată proba la limba şi literatura maternă, la 3 iulie proba obligatorie a profilului, ultima probă, cea la alegere a profilului şi specializării, fiind programată la 5 iulie.

CITEŞTE ŞI: Aproape 1.900 de giurgiuveni vor susţine în această vară examenul de bacalaureat

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările