FOTOGALERIE Cel mai mare parc fotovoltaic din România, inaugurat în judeţul Giurgiu

FOTOGALERIE Cel mai mare parc fotovoltaic din România, inaugurat în judeţul Giurgiu

Parcul fotovoltaic este format din aproximativ 87.000 de panouri solare / FOTO Bogdan Vladu

Metodele alternative pentru producerea de energie electrică încep să prindă şi în România. Cel mai mare parc fotovoltaic din ţară a fost inaugurat oficial vineri, 14 iunie, în satul Uieşti (comuna Bucşani) din judeţul Giurgiu.

Ştiri pe aceeaşi temă

Parcul fotovoltaic din nordul judeţului Giurgiu se întinde pe o suprafaţă de 42 de hectare peste ele fiind montate aproximativ 87.000 de panouri solare.

El a costat aproximativ 30 de milioane de euro, investiţia aparţinând Tinmar Ind o firmă care are ca principal obiect de activitate comercializarea de energie electrică.

Ar putea alimenta 20.000 de locuinţe
Puterea instalată a parcului fotovoltaic este de 18,5 MWp, aceasta fiind integrată în sistemul naţional. Cu energia produsă aici ar putea fi alimentate aproximativ 20.000 de gospodării.

Tehnologia folosită a fost una mixtă, germano-chineză, la montarea panourilor participând specialişti din Italia, Ungaria şi România.

Ajutor nesperat
În urma acestei investiţii, comuna Bucşani va primi anual 150.000 de lei. Primarul Radu Pătrăşescu susţine că banii vor fi folosiţi în cea mai mare parte pentru şcoli şi infrastructură rutieră.

„Este cea mai importantă investiţie care a avut loc vreodată în comuna noastră. Pe lângă banii pe care îi vom primi anual mă bucură faptul că suntem şi noi pe harta energetică a României” a declarat Radu Pătrăşescu.

 
Foto

Conform reprezentanţilor companiei, rata de performanţă a sistemului datorită componentelor folosite se ridică la 82%. Cu alte cuvinte, 82% din radiaţia solară este transformată în energie cu ajutorul panourilor.

La inaugurarea parcului fotovoltaic a fost prezent şi consilierul economic al ambasadorului Chinei în România. Acesta a promis că se va implica şi va sprijini astfel de proiecte dar şi unele industriale, agricole sau turistice.

În afară de Uieşti (Bucşani), aceeaşi firmă mai deţine alte trei parcuri fotovoltaice în România: Şimnicu de Sus (judeţul Dolj), Arcani şi Târgu Cărbuneşti (ambele în judeţul Gorj) aflate în diferite stadii de dezvoltare.
 

Panourile captează energia solară / FOTO Bogdan Vladu

Imagini din aceeasi galerie
  • Panourile captează energia solară / FOTO Bogdan Vladu
  • La inaugurare a participat şi primarul comunei Bucşani / FOTO Bogdan Vladu
  • Tehnologia folosită a fost una germano-chineză / FOTO Bogdan Vladu
  • Paza este asigurată inclusiv de câini / FOTO Bogdan Vladu
  • Parcul se întinde pe o suprafaţă de 42 de hectare / FOTO Bogdan Vladu
Distribuie imaginea

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările