FOTO Bărbaţi surprinşi în timp ce furau porci infectaţi cu pestă din remorca inspectorilor DSVSA

FOTO Bărbaţi surprinşi în timp ce furau porci infectaţi cu pestă din remorca inspectorilor DSVSA

FOTO: Facebook Nelu Muscă

Bărbaţii au fost surprinşi în timp ce furau porci morţi, infectaţi cu pestă porcină africană, chiar din remorca în care inspectorii sanitar-veterinari îi transportau pentru a fi îngropaţi.

„Aşa se iau porcii de la Pietrişu din remorcă în căruţă. Unde sunt resposabili care trebuie sa supravegheze remorca de hoţi?”, se întreabă Nelu Muscă, cel care a postat fotografiile pe o reţea socială.

Imaginile au fost surprinse în localitatea Pietrişu, judeţul Gurgiu, o localitate în care DSVSA este în curs de ucidere preventivă a porcilor din cauza focarelor de pestă porcină africană confirmate.

Direcţia Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Giurgiu a anunţat că până vineri, 12 iulie, pe raza judeţului evoluează 26 focare de pestă porcină africană (PPA) la porcii domestici şi 20 de cazuri de PPA la porcii mistreţi în 6 fonduri de vânătoare.

„În urma apariţiei în spaţiul public a unor imagini, în care se observă faptul că pe raza localităţii Pietrişu, comuna Găujani, judeţul Giurgiu, două persoane sustrag dintr-o remorcă în care erau depozitate de către lucrătorii DSVA Giurgiu mai multe suine, care au fost ridicate în urma focarului de pestă porcină africană constatat, poliţiştii din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală Nr. 5 Giurgiu s-au sesizat din oficiu, iar în urma verificărilor efectuate, au fost identificate persoanele în cauză ca fiind un bărbat de 46 de ani, din comuna Pietroşani, judeţul Teleorman şi un bărbat de 45 de ani, din comuna Găujani, judeţul Giurgiu”, comunică IPJ Giurgiu.

În cauză, poliţiştii au întocmit dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de furt şi răspândirea bolilor la animale sau plante.

  Pe aceeaţi temă:

Noi focare de pestă porcină africană, în judeţul Giurgiu. Lista localităţilor afectate

Toate focarele de pestă porcină africană au fost închise în judeţul Giurgiu. Ce măsuri de siguranţă se menţin în continuare 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: