Eroare! Comuna mea nu are site

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deşi 12 primării n-au site-uri, legea le obligă să-şi publice bugetul online. Primăriile mai au răgaz până pe 8 aprilie, iar edilii care nu respectă această dată riscă amenzi cuprinse între 1.000 şi 2.500 de lei. Instituţia Prefectului a trimis către toate primăriile din judeţ, două adrese pentru informarea cu privire la această obligativitate.

Aproape un sfert din administraţiile locale din judeţul Giurgiu nu s-au conformat noilor reglementări şi nu au încă site. Astfel, din din cele 54 de primării, 42 şi-au creat siteuri proprii de internet, restul urmând să se desmeticească pe parcurs despre obligativitatea creării unei adrese web şi să facă deosebirea între adresa de e-mail şi site. Chiar dacă numărul utilizatorilor de internet se numără pe degete în unele localităţi giurgiuvene, potrivit unei prevederi legale din ianuarie 2011, înfiinţarea unui site propriu al instituţiei a devenit obligatoriu pentru toate primăriile.
O parte dintre edilii din Giurgiu au aflat recent despre noua obligaţie şi lucrează pe brânci pentru înfiinţarea unor site-uri, alţii în schimb nu pun prea mare preţ pe faptul că e obligatoriu.
„Nu ştiu că e obligatoriu, nu ştiu dacă am site, dar eu cred că am. Nu mă interesează că am de plătit amenzi, am conturi blocate, n-am de unde să plătesc amendă. Şi ce dacă e obligatoriu”, a spus Marin Ghidănac, primarul din comuna Roata de Jos.
Edilul din comuna Hereşti şi-a pus în schimb angajaţii la treabă.
„Ştiu că e obligatoriu şi acum site-ul e în lucru. Angajaţii Primăriei s-au ocupat de acest lucru şi au purtat deja discuţii cu două firme. Până pe 8 aprilie îl vom avea gata”, a spus pentru „Adevărul de Seară”, primarul comunei Hereşti, Ion Cicireagă.

Site-uri pentru săteni fără internet

În comuna Gogoşari, dintre cei peste 2.200 de locuitori, dar 30 au internet prin modem sau telefonie fixă, aşa că, teoretic, doar aceştia vor verifica online bugetul Primăriei, dar şi programul de investiţii.
„Lucrăm la site, am plătit tot ce trebuie pentru a-l pune în funcţiune, ne-a costat în jur de 500 de lei domeniul şi găzduirea, urmând ca lunar să plătim un abonament de 120 de lei. Nu se merită să facem investiţia, dar dacă e obligatoriu, ne supunem. Vom afişa pe site documentele ce ţin de buget şi cât mai curând va fi gata”, spune primarul comunei Gogoşari, Dănuţ Daia.

Avem site, dar n-avem buget

Edilul localităţii Ogrezeni, Jean Jipa, spune că are câteva oferte care au fost analizate, dar că nu poate contracta serviciile vreunei firme până când nu va fi rezolvată problema bugetului.
„Nu s-au finalizat problemele ce ţin de bugetul nostru, astăzi urmează să fie verificat de Direcţia de Finanţe şi vom vedea ce se întâmplă, însă dacă va trece în forma actuală, aşa cum a fost redactat luni seara nu vom avea fonduri, pentru că banii prevăzuţi la această categorie de cheltuieli au fost introduşi la culte. Eu am făcut tot ce am putut, rămâne de văzut cum vom rezolva această situaţie”, a spus Jean Jipa.

Giurgiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite