Elevă de clasa a VII-a, umilită de primarul comunei. „Vă daţi seama ce este în sufletul ei acum?“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un caz incredibil se petrece într-o comună din apropierea Bucureştiului. O fată de 13 ani, elevă în clasa a VII-a, este umilită în faţa colegilor chiar de primarul comunei în care locuieşte.

Totul se petrece în comuna Petrăchioaia, judeţul Ilfov, iar cazul este prezentat chiar de profesoara Cristina Tunegaru, care predă la şcoala din localitate.

„O fetiţă din clasa mea nu mai are voie să se urce în microbuzul şcolar, începând de astăzi. I-a interzis primarul. Atenţie, o fetiţă de 13 ani, din clasa a VII-a, vine la şcoală singură când toţi ceilalţi copii urcă în microbuze. Situaţia e cel puţin revoltătoare”, scrie profesoara.

Incidentul propriu-zis s-a petrecut joi, 26 septembrie, când, la urcarea în microbuzul şcolar, fata a trântit uşa, „iar şoferul primăriei a decis că cea mai bună lecţie pe care i-o poate da e să-i arunce injurii rasiale ca cioară, ţigancă jegoasă şi să o dea jos. Familia, pe bună dreptate, a apelat la ajutorul 112 pentru a se apăra de un evident abuz”, povesteşte Cristina Tunegaru.

Reacţia părinţilor l-a supărat chiar pe primarul comunei, Mihai Dobre, care a decis că fetiţa nu mai are voie să se urce în microbuzul şcolar, plătit din bani publici. „Pentru că nu acceptă când un părinte îşi apără drepturile. În ultimele zile, primăria a început o campanie de bullying agresiv împotriva micuţei, care e acuzată în faţa părinţilor şi a şcolii că prin gestul ei a distrus microbuzul. O fetiţă de 13 ani a rupt uşa microbuzului!

Dumnezeule! Vă daţi seama ce e în sufletul ei acum, când toţi colegii şi părinţii o privesc cu suspiciune, totul pentru că a fost umilită de un şofer rasist, când primarul ameninţă că va sista traseul tuturor microbuzelor din cauza acestui incident?

Când copiii din comunităţi dezavantajate abandonează şcoala, când devin victime ale accidentelor şi ale reţelelor de trafic, nu e doar fatalitatea. Există nişte oameni, bine plătiţi de stat, care sunt vinovaţi, o vină difuză, acte de discriminare şi umilinţă, neglijenţă, toate se adună”, adaugă profesoara.

Pe aceeaşi temă:

ANALIZĂ Şcoală cu pumnul în gură. „Învăţământul românesc este încă guvernat de educaţia prin frică, iar frica apare la toate nivelurile“

Bătălia elevilor cu consiliile judeţene pentru subvenţionarea transportului public. „Se ajunge la abandon şcolar din această cauză”

Giurgiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite