Daune morale de 100.000 de lei cerute de o femeie dezonorată pe pagina de Facebook denumită „Zdreanţa lui N.R.“

Daune morale de 100.000 de lei cerute de o femeie dezonorată pe pagina de Facebook denumită „Zdreanţa lui N.R.“

O femeie din Giurgiu cere daune morale de 100.000 de lei unor persoane pe care le acuză că au creat o pagină de Facebook pentru a o denigra. Judecătoria Giurgiu a concluzionat că nu se poate face legătura între pârâţi şi respectiva pagină online, însă decizia pronunţată nu este definitivă.

Ştiri pe aceeaşi temă

Femeia i-a reclamat pe cei doi (NC şi ND), foşti colegi de serviciu, că au creat o pagină de Facebook denumită ”Zdreanţa lui N.R.” şi că în numele ei au transmis mesaje obscene unor persoane.

„ (...) Cu unicul scop de a-i produce prejudicii de imagine, postând imagini şi cuvinte şi expresii jignitoare la adresa sa. De asemenea, pârâta N.D., pretinzând că este reclamanta a trimis mesaje de pe pagina respectivă cunoscuţilor reclamantei prin care le-a făcut avansuri de natură sexuală. A învederat că pârâţii au postat şi pe paginile lor personale de Facebook aceleaşi imagini şi expresii jignitoare”, se arată în considerentele decziei Judecătoriei Giurgiu (rolii.ro) pronunţate la sfârşitul anului trecut.

Pârâţii i-au adresat femeii expresii jignitoare şi de pe conturile personale de socializare

Totul s-ar fi întâmplat pe fondul unor dispute personale care au escaladat într-un conflict mutat în mediul online.

Avocatul femeii a arătat în instanţă că fapta ilicită constă în crearea paginii respective de Facebook şi postarea mesajelor denigratoare la adresa sa, prejudiciul find reprezentat de lezarea demnităţii: "legătura de cauzalitate reiese din modalitatea de comitere a faptei, iar vinovăţia se prezintă sub forma intenţiei".

Femeia le-a cerut celor doi daune morale de 100.000 de lei. 

Judecătoria Giurgiu i-a rspins însă acţiunea pentru că reclamanta n-a putut demonstra legătura dintre cei doi foşti colegi şi pagina ”Zdreanţa lui N.R.”, în ciuda faptului că aceştia îi adresaseră femeii expresii jignitoare şi de pe conturile personale de socializare.

„Astfel, deşi există o pagină de Facebook ce conţine expresii jignitoare la adresa sa, din nicio probă nu reiese că aceasta ar fi fost creată de către pârâţi. Aceştia nu au recunoscut acest lucru, iar cei doi martori au arătat că ştiu doar de existenţa paginii, însă nu şi persoana care a creat-o.(...). Reclamanta nu a dovedit nici că pârâţii au abordat persoane apropiate ei cu scopul de a o denigra (...)”, se mai arată în cinsiderentele deciziei citate, decizie prin care  reclamantei i-a fost respinsă cererea ca fiind nefondată. 

Decizia nu este însă definitivă. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: