Crima din Giurgiu i-a îngrozit chiar şi pe criminologi: femeie ucisă cu bestialitate, băgată în valiză şi arsă în câmp

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O crimă îngrozitoare i-a şocat pe locuitorii din Giurgiu. Vineri seara, un şofer de camion a observat un incendiu şi ceea ce părea a fi un om ars în şanţul de pe marginea drumului, pe DN 6, între localităţile Ghimpaţi şi Valea Plopilor. Şoferul a sunat la 112, însă ceea ce au descoperit anchetatorii este cu adevărat şocant.

"La faţa locului s-a deplasat o echipă operativă complexă, condusă de către procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Giurgiu, care a identificat un cadavru de sex feminin carbonizat în procent de 90%", anunţă IPJ Giurgiu. 

Potrivit anchetatorilor, victima este o femeie tânără, cu vârsta între 20-25 de ani şi înălţimea de 1,65 m. Femeia a murit din cauza şocului hemoragic, după ce a fost lovită în zona capului. Tânăra nu a fost ucisă în locul în care a fost găsită carbonizată, cu mâinie legate. 

„Am fost la faţa locului, am găsit o persoană ghemuită, cadavrul a fost ridicat de organele de cercetare şi dus la IML. 99 la sută era carbonizată. Fata era legată cu mâinile la spate, cu sârmă, se vedea”, povesteşte Constantin Cărăpănceanu, primarul din Ghimpaţi.

Anchetatorii iau în calcul varianta unei crime cu premeditare. Cel mai probabil femeia a fost ucisă, înghesuită într-un geamantan, care a fost apoi incendiat. 

„Conform  concluziilor preliminare, s-a constatat că aceasta prezenta plăgi la nivelul capului produse cu lovire cu corp dur tăietor, fractură sternală şi fracturi costale, decesul fiind ca urmare a şocului traumatic. Victima în prezent nu este identificată, însă se va uza de toate mijloacele criminalistice în vederea stabilirii identităţii acesteia”, a declarat Andreea Albu, prim-procuror la Parchetul Giurgiu.

Criminologii, şocaţi de crima din Giurgiu

„Mi-am dat seama că de pe vremea când găseam chinezi în geamantante n-am mai avut astfel de cazuri, dar, ca şi în cazul victimelor tranşate, şi aici putem vorbi de o ipoteză de lucru foarte clară. 

În primul rând, pentru a merge ancheta, trebuie identificată victima - şi aici se vor face verificări în rândul persoanelor declarate dispărute, iar ulterior se va stabili cercul ei de prieteni, de duşmani. În aceste situaţii avem de-a face cu un numitor comun, locul faptei are legătură cu autorul, pentru că altfel nu ar fi riscat să mai plimbe cadavrul. L-a dus cât mai departe de locul unde a fost comisă fapta şi încearcă să ingreuneze identificarea victimei. Sunt două aspecte care vor fi rezolvate când victima va fi identificată şi în procent mare se va rezolva şi cazul”, a declarat pentru Digi24 criminologul Dan Antonescu.

Giurgiu



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite