Copiii instituţionalizaţi din Giurgiu, „ajutoarele” Poliţiei de Frontieră

0
Publicat:
Ultima actualizare:

80 copii şi tineri aflaţi în evidenţa Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Giurgiu vor fi, timp de două săptămâni, „ajutoarele” Poliţiei de Frontieră Giurgiu.

Proiectul se derulează prin colaborarea dintre Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Giurgiu şi Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Giurgiu, începând cu data de 24 august.

Mai multe grupuri de copii şi tineri  vor merge pe Podul Prieteniei şi vor primi informaţii despre modul în care se realizează controlul şi supravegherea frontierei de stat precum şi  despre procedurile specifice controlulului la frontieră.

Primul grup de copii a fost prezent vineri, 24 august, în mijlocul cadrelor din Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu-Ruse. Cei 20 de copii, având vârste cuprinse între 10-17 ani, au  primit informaţii legate de activitatea specifică Poliţiei de Frontieră, au pus întrebări iar informaţiile pe care le-au aflat le-au suscitat interesul. Au aflat, de asemenea, informaţii interesante despre Podul Prieteniei, pod construit între Giurgiu şi oraşul bulgăresc Ruse, au  admirat demonstraţia câinilor de serviciu şi modul în care aceştia  sprijină activitatea politiştilor de frontieră.

„Pentru noi, poliţiştii de frontieră, copiii sunt cel mai important lucru de pe lume, ei reprezentând viitorul nostru. Dorim ca, şi  cu ajutorul nostru, ei să-şi menţină vie curiozitatea, să îşi formeze o gândire raţională, astfel încât  să-şi găsească drumul cel mai potrivit în viaţă”, a declarat şeful I.T.P.F. Giurgiu, comisar şef de poliţie Nicu-Florian Răboj.                                                                                             

Şi Dan Sima, director general al  D.G.A.S.P.C. Giurgiu a evidenţiat că nu este prima colaborare din acest an pe care instituţia o are cu Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Giurgiu. „Acum, pentru că este perioada vacanţei, ne-am dorit ca astfel de acţiuni să vină în sprijinul copiilor şi tinerilor beneficiari de măsură de protecţie specială, avându-se în vedere diversificarea activităţilor educative desfăşurate în scopul  pregătirii pentru viaţa independentă şi integrării lor sociale.”

Pe aceeaşi temă:

„Ghicitul în batistă”, noua metodă de înşelăciune care vă lasă fără bijuterii

Giurgiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite