Cod galben de ceaţă în judeţul Giurgiu. Vizibilitate redusă sub 200 de metri

Cod galben de ceaţă în judeţul Giurgiu. Vizibilitate redusă sub 200 de metri

Arhiva

Atenţionarea Cod Galben este valabilă luni, 28 octombrie, până la ora 10.00. Conform Poliţiei, ceaţa impune din partea şoferilor, dar şi a celorlalţi participanţi la trafic, o conduită preventivă.

Agenţia Naţională de Meteorologie a emis o atenţionare COD GALBEN de ceaţă, valabilă luni, 28 octombrie, în intervalul 05:00-10:00, valabilă în tot judeţul Giurgiu.

Ceaţă care reduce vizibilitatea local sub 200 de metri.

Conform Poliţiei, ceaţa impune din partea celor aflaţi la volan, dar şi a celorlalte categorii de participanţi la traficul rutier, o conduită preventivă pe toată durata deplasării pe drumurile publice. Este necesar să se ruleze cu viteză redusă, adaptată permanent condiţiilor de drum, iar fiecare manevră în trafic să se facă numai după o temeinică asigurare. Pentru aceasta, oglinzile retrovizoare trebuie să fie reglate corespunzător.

„Recomandăm ca luminile de întâlnire ale autovehiculelor să fie aprinse ziua pe toate categoriile de drumuri, nu doar pe cele pe care există obligativitatea instituită prin lege. În condiţii de ceaţă densă, trebuie folosite şi luminile de ceaţă.

Nu trebuie uitat că cea mai periculoasă manevră pe timp de ceaţă este depăşirea. Aceasta cu atât mai mult, cu cât cei ce depăşesc pot fi surprinşi de apariţia bruscă de pe sensul opus a unor autovehicule care circulă fără lumini sau având în funcţiune doar luminile de poziţie.

De asemenea, în cazul rămânerii în pană, triunghiurile de presemnalizare trebuie aşezate la o distanţă mult mai mare. Reamintim obligaţia conducătorilor de  autovehicule cu masa totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone să poarte echipament de protecţie-avertizare fluorescent-reflectorizant atunci când execută intervenţii la vehiculul care se află pe partea carosabilă a drumului public. Recomandăm şi celorlalţi conducători  auto să poarte acest echipament, mai ales pe timp de ceaţă.

Pietonii, bicicliştii şi căruţaşii trebuie să fie conştienţi de faptul că pe timp de ceaţă sunt mai greu vizibili în trafic”, adaugă poliţiştii.

Pe aceeaşi temă:

Cămătar şi proxenet, reţinut de poliţişti. Judecătorii l-au plasat sub control judiciar

Bărbat de 54 de ani, mort într-un accident rutier. S-a lovit frontal de un copac

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: