Cât era şpaga la Permise Auto Giurgiu. Procurorii DNA l-au reţinut pe comisarul şef al serviciului şi pe un primar

Cât era şpaga la Permise Auto Giurgiu. Procurorii DNA l-au reţinut pe comisarul şef al serviciului şi pe un primar

Arhiva

Procurorii DNA l-au reţinut pe comisarul Mitică Văduva, şeful Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatricularea Vehiculelor Giurgiu, dar şi pe un primar de comună, acuzat că ar fi dat şapagă.

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Secţia de combatere a infracţiunilor asimilate infracţiunilor de corupţie au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi reţinerea pentru 24 de ore, începând cu data de 20 septembrie 2019, a inculpaţilor VĂDUVA MITICĂ, comisar de poliţie, şef al Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatricularea Vehiculelor (SPCRPCIV) Giurgiu, sub aspectul săvârşirii a 10 infracţiuni de luare de mită şi MOTOTOLEA MARIN, primar al comunei Valea Dragului, judeţul Giurgiu, sub aspectul săvârşirii a patru infracţiuni de complicitate la luare de mită.

Procurorii spun că „în perioada 13 mai 2019 – 24 iulie 2019, inculpatul Văduva Mitică, în calitatea sus menţionată, ar fi pretins şi primit de la mai multe persoane (intermediari şi candidaţi) diverse sume de bani pentru promovarea unor candidaţi la proba practică din cadrul examenului pentru obţinerea permisului de conducere, programarea „peste rând” a candidaţilor la proba practică din cadrul examenului pentru obţinerea permisului de conducere (art. 8 alin. 5 din Ordinul nr. 268/2010 privind procedura de examinare pentru obţinerea permisului de conducere, prevede că programarea la proba practică se face în limita locurilor disponibile şi în ordinea solicitării), înmatricularea cu prioritate a unor autoturisme.”

În cazul a patru astfel de programări, ofiţerul de poliţie ar fi primit banii de la inculpatul Mototolea Marin.

„Din probe a rezultat faptul că inculpatul Văduva Mitică ar fi perceput în mod uzual de la persoanele care făceau intervenţii la el următoarele sume de bani: 50 de euro pentru a programa cu prioritate candidaţi la proba practică, 300 de Euro pentru promovarea probei practice, 100 euro pentru înmatricularea “în regim de urgenţă” a autoturismelor”, mai spun procurorii.

În cauză, se desfăşoară acte de urmărire penală şi faţă de alte 11 persoane.

Comisarul şef şi primarul vor fi prezentaţi astăzi în faţa magistraţilor Tribunalului Bucureşti cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

În seara de vineri, 19 septembrie, ca urmare a obţinerii autorizărilor legale de la instanţa competentă, au fost efectuate percheziţii domiciliare în 26 locaţii, situate în judeţul Giurgiu, dintre care una s-a desfăşurat la sediul Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatricularea Vehiculelor (S.P.C.R.P.C.I.V.) Giurgiu.

Pe aceeaşi temă:

Şeful de la Permise auto din Giurgiu şi un primar din judeţ, reţinuţi în cazul obţinerii de permise de conducere în mod fraudulos

Şase angajaţi ai MAI şi şapte instructori auto, audiaţi după percheziţiile de la Serviciul Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor Giurgiu

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: