Adidaşi în valoare de peste 1,1 milioane de euro, confiscaţi în Vama Giurgiu

Adidaşi în valoare de peste 1,1 milioane de euro, confiscaţi în Vama Giurgiu

FOTO: Poliţia de Frontieră

Peste 11.600 de perechi de adidaşi trebuiau să ajungă în Polonia, doar că poliţiştii de frontieră au confiscat toată marfa.

Ştiri pe aceeaşi temă

Vineri, 6 martie, poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu, împreună cu lucrători din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice - I.P.J. Giurgiu, au desfăşurat acţiuni pentru combaterea traficului cu produse contrafăcute.

„Cu ocazia controlului amănunţit efectuat asupra unui autocamion înmatriculat în Bulgaria, care transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, încălţăminte din Grecia pentru o societate din Polonia, aceştia au descoperit cantitatea totală de 11.616 perechi de încălţăminte, inscripţionate cu numele unei  firme cunoscute, susceptibile a fi contrafăcute”, transmite Poliţia de Frontieră.

La cercetări, şoferul camionului, un cetăţean bulgar, în vârstă de 36 de ani, a declarat că este angajatul firmei de transport şi nu avea cunoştinţă despre faptul că bunurile sunt contrafăcute.

Bunurile, a căror valoare (dacă ar fi fost comercializate ca produse originale) se ridică la suma totală de 5.459.520 lei (aproximativ 1.100.000 euro), au fost ridicate de către lucrători din cadrul A.N.A.F.- D.R.V. Bucureşti, iar în cauză poliţiştii efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „punere în circulaţie fără drept a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu marca înregistrată pentru produse identice sau similare” faptă prevăzută şi pedepsită de art. 90, alin.1, lit. b din Legea 84/1998, cu modificările şi completările ulterioare, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun.

Citeşte şi:

Dosar penal pentru un bărbat care a cumpărat un Mercedes-Benz la un preţ derizoriu

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: