Şeful Poliţiei Frontieră Giurgiu, trimis în judecată de DNA pentru şantaj şi pentru cumpărare de influenţă

Şeful Poliţiei Frontieră Giurgiu, trimis în judecată de DNA pentru şantaj şi pentru cumpărare de influenţă

Poliţia de Frontieră Giurgiu Sursa arhivă

Ionuţ Ifrim, fost şef al Poliţiei de Frontieră Giurgiu, a fost trimis în judecată de procurorii DNA pentru şantaj şi cumpărare de influenţă.

Ştiri pe aceeaşi temă

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Secţia de combatere a corupţiei au dispus trimiterea în judecată, sub control judiciar, a lui Ionuţ Ifrim, care era la data faptelor şef al Sectorului poliţiei de frontieră Giurgiu. Acesta este acuzat de săvârşirea infracţiunilor de şantaj şi cumpărare de influenţă. 

În data de 28 aprilie 2017, în condiţiile în care legislaţia românească nu obligă persoanele care traversează graniţele interne ale Uniunii Europene să declare sumele de bani care se află asupra lor, indiferent de cuantum, Ionuţ Ifrim, în calitate de şef al Sectorului poliţiei de frontieră Giurgiu, a constrâns o persoană (martor în cauză) să îi dea suma de 60.000 de USD din cei 135.000 USD pe care îi avea asupra ei şi pe care urma să-i transporte în Bulgaria.

Inculpatul a luat suma de bani fără să întocmească vreun proces-verbal, ameninţând totodată persoana respectivă că îi va face dosar penal şi că nu o va lăsa să treacă frontiera de stat din România în Bulgaria, prin punctul de trecere a frontierei Giurgiu.

În cursul lunii mai 2017, după o discuţie purtată cu proprietarul real al banilor, care ştia că cei 60.000 USD au fost reţinuţi în mod nelegal, inculpatul a restituit suma respectivă în două tranşe.

În noaptea de 20/21 mai 2017, Ionuţ Ifrim i-a promis unui agent al poliţiei de frontieră Giurgiu mai multe bunuri, pentru ca acesta din urmă, prin influenţa pe care o avea asupra colegilor săi de serviciu, să-i determine să nu controleze nişte transporturi de mărfuri contrafăcute ce urmau să fie tranzitate prin punctul de trecere al frontierei bulgaro-române de persoane din anturajul ofiţerului de poliţie.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Bucureşti, cu propunere de a se menţine măsura preventivă dispusă în cauză. 

Pe aceeaşi temă: 

Cetăţeni sirieni, ascunşi într-un TIR. Oamenii au vrut să intre ilegal în România

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările