Şeful Permise Auto Giurgiu, arestat preventiv. Ce au decis magistraţii cu privire la primarul care-i dădea şpagă

Şeful Permise Auto Giurgiu, arestat preventiv. Ce au decis magistraţii cu privire la primarul care-i dădea şpagă

FOTO: Călin Gavrilaş

Magistraţii Tribunalului Bucureşti au decis sâmbătă, 21 septembrie, arestarea preventivă pentru 30 de zile a comisarului şef Mitică Văduva, şeful Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatricularea Vehiculelor Giurgiu.

Decizia magistratului de drepturi şi libertăţi nu este definitivă, ea putând fi contestată. Alături de comisarul Mitică Văduva, în faţa judecătorului a fost prezentat, tot cu propunere de arestare preventivă, şi primarul comunei Valea Dragului, Marin Mototolea. În cazul edilului, instanţa a decis măsura arestului la domiciliu, deoarece mototolea a invocat o strare de sănătate precară.

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Secţia de combatere a infracţiunilor asimilate infracţiunilor de corupţie au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale împotriva lui VĂDUVA MITICĂ, comisar de poliţie, şef al Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatricularea Vehiculelor (SPCRPCIV) Giurgiu, sub aspectul săvârşirii a 10 infracţiuni de luare de mită şi MOTOTOLEA MARIN, primar al comunei Valea Dragului, judeţul Giurgiu, sub aspectul săvârşirii a patru infracţiuni de complicitate la luare de mită.

Procurorii spun că „în perioada 13 mai 2019 – 24 iulie 2019, inculpatul Văduva Mitică, în calitatea sus menţionată, ar fi pretins şi primit de la mai multe persoane (intermediari şi candidaţi) diverse sume de bani pentru promovarea unor candidaţi la proba practică din cadrul examenului pentru obţinerea permisului de conducere, programarea „peste rând” a candidaţilor la proba practică din cadrul examenului pentru obţinerea permisului de conducere (art. 8 alin. 5 din Ordinul nr. 268/2010 privind procedura de examinare pentru obţinerea permisului de conducere, prevede că programarea la proba practică se face în limita locurilor disponibile şi în ordinea solicitării), înmatricularea cu prioritate a unor autoturisme.”

În cazul a patru astfel de programări, ofiţerul de poliţie ar fi primit banii de la inculpatul Mototolea Marin.

„Din probe a rezultat faptul că inculpatul Văduva Mitică ar fi perceput în mod uzual de la persoanele care făceau intervenţii la el următoarele sume de bani: 50 de euro pentru a programa cu prioritate candidaţi la proba practică, 300 de Euro pentru promovarea probei practice, 100 euro pentru înmatricularea “în regim de urgenţă” a autoturismelor”, mai spun procurorii.

Pe aceeaşi temă:

Cât era şpaga la Permise Auto Giurgiu. Procurorii DNA l-au reţinut pe comisarul şef al serviciului şi pe un primar

Şeful de la Permise auto din Giurgiu şi un primar din judeţ, reţinuţi în cazul obţinerii de permise de conducere în mod fraudulos

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: