20.000 de euro pentru o viaţă de copil

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La aproape doi ani, Denisa Maria Burilă a fost diagnosticată  cu leucemie mieloblastică. „Vrem ca puişorul nostru să trăiască”, acesta este mesajul pe care doi părinţi disperaţi îl spun ori de câte ori au ocazia, sperând să strângă suma de 20.000 de euro pentru un transplant de celule stem.

În urmă cu aproximativ 2 ani de zile a văzut lumina zilei o minunăţie de fetiţă, pe care părinţii s-au gândit să o boteze cu numele Denisa Maria. Deşi are o vârstă fragedă, în urmă cu 6 luni de zile, micuţa a fost diagnosticată cu o boală necruţătoare, leucemie mieloblastică şi mai apoi după efectuarea unui nou set de analize i s-au depistat încă două afecţiuni la fel de grave, aplazie medulară şi infiltrare pluriorganică.
Părinţii Denisei fac eforturi supraomeneşti să îşi menţină pruncul în viaţă, chiar dacă asta înseamnă să renunţe să mai achite datoriile lunare pe care le are orice familie, mai ales că mai au de crescut un băieţel de 7 luni. Tatăl fetiţei, Florin Burilă, este giurgiuvean şi din cauza lipsei unui loc de muncă şi a datoriilor acumulate s-a văzut nevoit să plece recent din Giurgiu şi să locuiască împreună cu familia la socrii săi. Acum, noua casă a soţilor este în satul Husasău de Criş, judeţul Bihor, iar traiul şi-l duc doar din venitul mamei Denisei, în valoare de 500 de lei şi din alocaţia celor doi copii, care nu depăşeşte 400 de lei.
„Nu avem posibilitatea financiară ca să suportăm cheltuielile necesare efectuării intervenţiei chirurgicale de care are nevoie Denisa. Am găsit o clinică în Timişoara care ne-a promis că îi va face fetiţei un transplant de celule stem, în schimbul sumei de 20.000 de euro. În Germania ni s-a cerut pentru operaţie 100.000 de euro, ceea ce pentru noi reprezintă o sumă fabuloasă” a spus pentru „Adevărul de Seară”, Florin Burilă, tatăl fetiţei.

Dignostic crunt

Într-o dimineaţă, Denisa s-a trezit umflată la faţă, iar tatăl a crezut că micuţei îi dau dinţişorii. A doua zi, umflătura s-a extins, ceea ce i-a făcut pe părinţi să apeleze la medicul de familie. După consult, acesta din urmă a decis ca fetiţa să fie trimisă de urgenţă la Spitalul de Copii „Gavril Curteanu” din Oradea, pentru a i se face un set de analize, unitatea sanitară fiind mult mai la îndemână părinţilor, fiind în acelaşi judeţ.
Analizele realizate la această unitate sanitară nu au fost suficiente pentru a stabili diagnosticul micuţei, aşa că părinţii au fost nevoiţi să-şi încerce norocul în Timişoara, la Spitalul „Luis Turcanu”. Aici i-au făcut analizele necesare şi le-au trimis pentru investigaţii la Viena. Setul de analize i-a costat pe părinţii Denisei 500 de euro.
„Când am aflat cumplita veste am simţit că a căzut cerul peste mine şi soţia mea. Nu ne puteam închipui ca fetiţa noastră, care s-a născut perfect sănătoasă să treacă acum prin acest calvar. Face citostatice şi până acum a suportat bine tratamentul. Sperăm că aşa va fi şi în viitor” mai spune tatăl Denisei.
Părinţii fetiţei sunt disperaţi şi apelează la orice metodă pentru a-şi ajuta fiica. „Dacă nu ai relaţii şi bani nu te bagă nimeni în seamă. Am solicitat ajutor tuturor televiziunilor naţionale şi nu am primit nici un răspuns”.

Conturi pentru donaţii
LEI:  RO 78BPOS 0500 709 147 1 RON 01
EURO: RO20BPOS 0540 740 1955 EUR 01

Giurgiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite