Ziua Internaţională a Muzeelor la Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii din Galaţi. Ce pot vedea vizitatorii

Ziua Internaţională a
Muzeelor la Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii din Galaţi. Ce pot vedea
vizitatorii

Foto: CMSN

Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii „Răsvan Angheluţă” Galaţi sărbătoreşte, alături de muzeele din lumea întreagă, la 18 mai 2019, Ziua Internaţională a Muzeelor, eveniment  inaugurat de Consiliul Internaţional al Muzeelor (ICOM) în anul 1977.

Ştiri pe aceeaşi temă

În această zi specială, intrarea în cadrul secţiilor de la Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii „Răsvan Angheluţă” Galaţi (inclusiv Grădina Zoologică din Pădurea Gârboavele) va fi gratuită pentru toate categoriile de vârstă, în intervalul orar 10.00 – 18.00.

Vizitatorii vor putea vedea următoarele expoziţii deschise la muzeu: "Pe culmile Carpaţilor", "Cochilii, nestemate ale mării”, "Locuitori ai oceanelor " şi „Pasagerele de odinioară”.

Bineînţeles, acvariul îi aşteaptă pe gălăţeni să redescopere minunata lume a peştilor prin intermediul expoziţiilor permanente „Ihtiofauna bazinului hidrografic al cursului inferior al Dunării”, „Ihtiofauna recifelor de corali” şi „Ihtiofauna dulcicolă tropicală”. Deasemenea,  publicul este aşteptat şi la Planetariu pentru a urmări proiecţii spectaculoase din domeniul astronomiei. În Grădina Botanică iubitorii de natură se pot relaxa într-un cadru plăcut şi liniştit.

Muzeele au un potenţial unic în a aborda diferitele medii sociale şi în a se constitui într-un loc predilect pentru înţelegerea lor aprofundată într-o manieră interdisciplinară, ca şi în ceea ce priveşte sensibilizarea unor vaste mulţimi de oameni, din întreaga lume.

Tema aleasă de ICOM pentru Ziua Internaţională a Muzeelor 2019 este „Muzeele ca centre culturale – viitorul tradiţiilor”, scopul fiind sublinierea faptului că rolul muzeelor în societate este în schimbare. În acest context, muzeele trebuie să se reinventeze pentru a fi mai interactive, orientate către cerinţele comunităţii, flexibile şi adaptabile.

În timp ce acestea îşi îndeplinesc misiunea primară a lor–colectare, conservare, comunicare, cercetare şi realizarea de expoziţii – muzeele trebuie să devină centre culturale identificând noi modalităţi de a-şi onora colecţiile, istoriile şi moştenirile.

Programul de vizitare a Complexului Muzeal de Ştiinţele Naturii „Răsvan Angheluţă” Galaţi pentru Ziua Internaţională a Muzeelor din data de 18 mai 2019 este în intervalul orar 10.00 – 18.00. Gratuitatea se aplică doar pentru expoziţiile proprii ale muzeului (Grădina Botanică, Acvariu, Muzeu, Planetariu, Grădina Zoologică).

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: